Star Tour lukker i Aarhus

Gorm Pedersen.

Gorm Pedersen.

TURISME: Der er for lidt salg via egentlige rejsebutikker, derfor lukker Star Tour til efteråret i Aarhus. Det store charterrejsebureau prøver at skaffe arbejde til de berørte medarbejdere.

Til efteråret lukker Star Tour sit salgskontor i Aarhus med ni fuldtidsansatte, erfarer standby.dk

”Det gamle butikskoncept er ved at blive afviklet. I stedet vil vi navnlig online skabe en mere klassisk rejsebutik. Antallet af online-bookinger hos Star Tour er nu tæt på 80 pct. i Danmark og færre besøger salgsbutikkerne i Aarhus og København,” siger salgschef for Star Tour i Danmark, Gorm Pedersen, til standby.dk og tilføjer, at Danmarks næststørste charterrejsebureau for nylig udvidede sine åbningstider for telefonsalg, så der nu alle ugens dage er åbent fra 7 morgen til kl. 23 om aftenen.

Star Tour er i dialog med de berørte medarbejdere i Aarhus om at tilbyde dem andre arbejdsmuligheder hos Star Tour.

”Vi arbejder med ny måde at være synlig på. Men det er foreløbig noget, vi kører internt, så det er for tidligt at fortælle mere om det,” siger Gorm Pedersen, der tilføjer, at Star Tour ikke har planer om at lukke sit sidste salgskontor, hvor publikum kan gå ind og købe rejser, nemlig på Rådhuspladsen i København.

Star Tour forventer også i år omkring 300.000 chartergæster ud af danske lufthavne. De tre største rejselande bliver igen Spanien, Grækenland og Tyrkiet, men Gorm Pedersen forventer, at Tyrkiet samlet i år mister omkring 70-80.000 danske chartergæster, så tallet ender på ca. 200.000.