Større rejsebudgetter i 2018

Flere rejser og flere penge til at booke fly og overnatninger for. Sådan ser 2018 ud ifølge en undersøgelse fra Business Travel Show.

Der er stigende optimisme i forhold til budgetterne for indkøb af forretningsrejser. Fire ud af ti indkøbere forventer at have større budgetter i 2018, hvor det i 2017 kun var tilfældet for tre ud af ti ifølge en undersøgelse fra Business Travel Show.

Optimismen i forhold til rejsebudgetterne har ellers været støt faldende med 39 pct. i 2011 til 29 pct. i 2016.

Ud af de 243 indkøbere, der blev spurgt om deres forventninger til 2018, svarede 49 pct., at der vil være større budgetter i forhold til booking af flybilletter og overnatninger, og 45 pct. af indkøberne forventer, at der vil blive mere rejseaktivitet. Men 47 pct. forventer, at grunden til de stigende budgetter skyldes stigende priser.

Business boomer
“Ud fra det, jeg har set i Holland, så boomer business og dermed også rejser. Behovet og de økonomiske muligheder for forretningsrejser stiger, og det gør budgetterne også. Udfordringen for en rejseindkøber er at bruge de ekstra midler fornuftigt og shoppe rundt,” siger Carrie Nederpel, der er rejsespecialist og medlem af Business Travel Shows advisory board.

På samme tidspunkt sidste år var der usikkerhed både med hensyn til Brexit og indsættelsen af præsident Trump, og hvad det ville få af økonomiske konsekvenser. Og det har sandsynligvis smittet af på markedet for forretningsrejser.

“Resultatet af vores undersøgelse viser dog, at forsigtigheden i forhold til forretningsrejser var kortlivet, og budgetter og vækst lader til at være sundere end hidtil. Faktisk har nogle kommentatorer antydet, at forretningsrejser kan klare sig bedre end andre brancher, da virksomheder investerer mere i rejser for at udforske alternative handelsveje uden for Europa i forlængelse af brexitafstemningen,” siger eventdirektør David Chapelle, Business Travel Show.

 

Relaterede artikler:

Forretningsrejsen er populær i de nordiske lande

Firmarejsen koster kassen i USA

Forretningsrejser bookes automatisk i fremtiden