Stor interesse fra internationale gæster

Helsingør har for alvor fået et trækplaster, der kan trække endnu flere gæster til byen. Også fra udlandet.

Helsingør har Kronborg, men byen fik i 2013 endnu en turistattraktion, der siden 1915 ellers har holdt til på Kronborg Slot. M/S Musset for Søfart, der viser Danmarks søfartshistorie fra 1400-tallet og frem til i dag, fik sin egen bygning – under jorden – i en gammel tørdok ved siden af slottet.

Og netop byggeriet, der er tegnet af Bjarke Engels tegnestue BIG, har uden tvivl også været med til at gøre 2017 til et år, der er gået over forventning for søfartsmuseet. Museet har hele tiden haft en ambition om at være en international kulturattraktion, og det lader til at lykkes.

“M/S Museet for Søfart har i 2017 oplevet en stigning på 32 procent i internationale gæster, og det er vi vanvittigt stolte af. Der er et kæmpe vækstpotentiale for både museet og Helsingør i de internationale turister,” siger Ulla Tofte, der er direktør for M/S Museet for Søfart.

Andelen af internationale gæster var i 2016 på 28 pct.

Byggeri ingen hindring

Til trods for byggeri af ny indgangsbro og renovation af kystbanen har museet haft næsten lige så mange besøgende i 2017, hvor der var 98.494 gæster, i forhold til 2016, hvor der var 102.537.

“Vi havde frygtet, at byggeri og renovationen af Kystbanen ville gå hårdere ud over vores besøgstal, så vi er meget tilfredse med årets resultat. Museet er blevet en reason to go, og vi kan se, at vi har fået særdeles godt fat i de internationale gæster,” siger Ulla Tofte.

Alene i juli måned havde museet håbet på 15.000 gæster, men fik 20.360. Her kunne børnefamilierne bl.a. se verdens største LEGO skib og bygge LEGO skibe i værkstedet.

 

Relaterede artikler:

Når konkurrenter arbejder sammen

Danmark har fået sin femte nationalpark

Scandlines på vej mod salg

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.