Stor interesse fra internationale gæster

Helsingør har for alvor fået et trækplaster, der kan trække endnu flere gæster til byen. Også fra udlandet.

Helsingør har Kronborg, men byen fik i 2013 endnu en turistattraktion, der siden 1915 ellers har holdt til på Kronborg Slot. M/S Musset for Søfart, der viser Danmarks søfartshistorie fra 1400-tallet og frem til i dag, fik sin egen bygning – under jorden – i en gammel tørdok ved siden af slottet.

Og netop byggeriet, der er tegnet af Bjarke Engels tegnestue BIG, har uden tvivl også været med til at gøre 2017 til et år, der er gået over forventning for søfartsmuseet. Museet har hele tiden haft en ambition om at være en international kulturattraktion, og det lader til at lykkes.

“M/S Museet for Søfart har i 2017 oplevet en stigning på 32 procent i internationale gæster, og det er vi vanvittigt stolte af. Der er et kæmpe vækstpotentiale for både museet og Helsingør i de internationale turister,” siger Ulla Tofte, der er direktør for M/S Museet for Søfart.

Andelen af internationale gæster var i 2016 på 28 pct.

Byggeri ingen hindring

Til trods for byggeri af ny indgangsbro og renovation af kystbanen har museet haft næsten lige så mange besøgende i 2017, hvor der var 98.494 gæster, i forhold til 2016, hvor der var 102.537.

“Vi havde frygtet, at byggeri og renovationen af Kystbanen ville gå hårdere ud over vores besøgstal, så vi er meget tilfredse med årets resultat. Museet er blevet en reason to go, og vi kan se, at vi har fået særdeles godt fat i de internationale gæster,” siger Ulla Tofte.

Alene i juli måned havde museet håbet på 15.000 gæster, men fik 20.360. Her kunne børnefamilierne bl.a. se verdens største LEGO skib og bygge LEGO skibe i værkstedet.

 

Relaterede artikler:

Når konkurrenter arbejder sammen

Danmark har fået sin femte nationalpark

Scandlines på vej mod salg

x

Læs Også

Turisme giver 18.000 arbejdspladser i Vestjylland

Dansk Erhverv og Dansk Industri roser det nye turismesamarbejde mellem de 11 kommuner på Jyllands vestkyst. Dansk Industri savner dog et højere ambitionsniveau.

Hård kritik af Københavns Kommune

”Helt til grin” og ”kritisabel beslutning,” siger Dansk Erhverv; mens Wonderful Copenhagen kalder Københavns Kommunes beslutning en ”de facto nedlæggelse af WoCo’s event-indsats.”

Større turismevækst i Danmarks nabolande

Trods vækst i antallet af overnatninger i de fire første måneder af 2018, er antallet af udenlandske turister større i nabolande som Norge, Sverige og Tyskland.

Samarbejde skal øge vestkystturisme

For første gang går de jyske vestkystkommuner sammen i storstilet projekt for at øge turismeomsætningen og skabe flere arbejdspladser. Der er navnlig fokus på 18 feriesteder.

Legoland fylder 50 år

Legoland er en af Danmarks største turistattraktioner, og den populære forlystelsespark runder et halvt hundrede år i morgen, den 7. juni.

Rabat til Molslinjen sendes tilbage til Destination Bornholm

Destination Bornholm får glæde af de rabatter, som bliver givet til Molslinjen, når rederiet begynder færgebetjening til øen senere på året.