Novasol har omkring 50.000 ferieboliger i 19 europæiske lande, herunder næsten 10.000 i Danmark.

Stor sommerhusudlejer ser lovende tendenser i 2023

Også næste år ser der ud til at blive god efterspørgsel på danske ferie- og sommerhuse til udlejning. Bookingerne kommer navnlig fra det vigtigste marked, det tyske, oplyser Novasol.

Alene antallet af danske bookinger af ferie- og sommerhuse til udlejning er steget 34 procent siden 2019, året før coronakrisen. Og antallet af tyske bookinger er nu på samme niveau som i 2019.

Det skriver Novasol, en af Danmarks største feriehusudlejningsvirksomheder, i en pressemeddelelse.

Cirka hvert femte af Danmarks anslåede 220.000 sommerhuse udlejes til turister. Her er tyskerne den absolut vigtigste målgruppe, i runde tal står vores sydlige naboer for cirka to ud af tre lejemål af sommerhuse i Danmark.

Under Corona-pandemien fik flere danskere øjnene op for feriehusene i det danske sommerland, da restriktioner begrænsede mulighederne for at tage på ferie i udlandet. Et spørgsmål, der har stået ubesvaret indtil denne sommer, var, om danskernes interesse for staycation og nearcation i danske sommerhuse ville vare ved, skriver Novasol.

Nu viser nye tal fra Novasol viser, at danskerne forsat vælger sommerhusferie i Danmark, og at trenden fortsætter næste år. Sammenlignet med sidste normale booking-år, 2019, er der sket en stigning i danske bookinger på 34 procent, oplyser i hvert fald Novasol. Novasol ser øget interesse i de senere uger på sommeren, hvor der i uge 33 og 34 er næsten en fordobling i ankomster.

Mest efterspørgsel efter den jyske vestkyst, Nordjylland, Bornholm og Djursland
I pressemeddelelsen siger Per Brogaard, kommerciel direktør i Novasol: ”Det er positivt at se danskernes interesse for ferie i danske sommerhuse forsætte, selvom verden er åbnet op igen. Det danske sommerland byder på mange muligheder, og dét har danskerne fået øjnene op for.”

Traditionelt har Novasol mange tyske feriegæster, og med en stigning på næsten 32 procent i antallet af bookinger siden sidste år, er antallet af tyskere på ferie i de danske sommerhuse, tilbage på niveauet fra 2019 inden Corona-pandemien, konkluderer Novasol. Den jyske vestkyst indtager førstepladsen som det mest populære område blandt feriehusgæsterne i sommeren år, fulgt af Nordjylland, Bornholm og Djursland.

Allerede nu har Novasol en stigning i bookinger til 2023 på 28 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Tyskerne står for 72 procent af de tidlige bookinger, mens danskeres bookinger udgør 21 procent af de samlede reservationer til 2023.

Ejes af kapitalfond
Det danske aktieselskab Novasol ejes af den amerikanske Awaze-koncern af kapitalfonden Platinum Equity.

Awaze er ifølge Novasol den største europæiske ferieboligudlejningsvirksomhed, som totalt udlejer over 110.000 ferieboliger på 600 destinationer i 25 lande i Europa.

Relaterede artikler:

Stigende elpriser fordyrer udlejning af feriehuse

Danskerne svigtede danske sommerhuse i juli

Feriehusudlejer køber bornholmsk udlejningsfirma