Delegationen fra Miami-hotellerne i København med de danske rejsebureaurepræsentanter under sammenkomsten på MASH-restauranten. Foto: Henrik Baumgarten.

Stor USA-destination viste flaget i København

Store danske rejsebureauer med speciale på USA mødtes med repræsentanter fra en række store hoteller i Miami samt incomingbureauer, der var på en ugelang nordisk rundtur.

Der er nok at vælge imellem når det gælder hoteller i Miami og omegn – området er i disse år på vej mod 60.000 hotelværelser, oplyser hjemmesiden for Greater Miami Convention & Visitors Bureau.

Og repræsentanter fra en række hoteller i Miami-området afsluttede i fredag en nordisk rundtur til Oslo, Stockholm, Helsinki og Malmø i København. Det skete på MASH (Modern American Steak House) tæt på Kongens Nytorv. Den nordiske rundtur var arrangeret af det svenske repræsentationsbureau Our Man In Scandinavia, der har Johnny Gardsäter som salgs- og marketingdirektør.

På sammenkomsten i København kunne topchefer fra en række danske rejsebureauer med speciale i blandt andet USA, FDM Travel, NicksAmerika, Nyhavn Rejser, Profil Rejser, Risskov Rejser og Spies, høre seneste nyt fra Miami og blive opdateret af de deltagende Miami-hoteller og incomingbureauer fra den store turistdestination.

Disse talte udover Greater Miami CVB (Convention and Visitors Bureau, red), nævnt alfabetisk, American Executive International, Charles Group Hotels, Dorchester Hotel & Suites of Dorchester samt Hotel Marseilles, Shore Club South Beach og Sunny Isles Beach Miami.

Ikke blandt boykottede hoteller
Dorchester Hotel & Suites of Dorchester samt Hotel Marseilles i Miami repræsenteres i øvrigt af danske Sus Olsen Beltran, der er salgschef for hotellerne og et kendt ansigt blandt også danske deltagere ved den årlige fagmesse for rejsebranchen i USA, International Pow Wow.

Sus Olsen Beltran understregede overfor STANDBY.dk, at de Dorchester-hoteller, hun repræsenterer, ikke har ejermæssig forbindelse til luksushotelkæden Dorchester Collection, hvis ni hoteller i Europa og USA ejes af sultanen af Brunei.

Brunei på Borneo har siden april i år været en international paria efter landets enevældige sultan indførte en skærpet sharia-lovgivning. Den giver mulighed for at stene homoseksuelle til døde. Den barbariske afstraffelse har bragt Brunei i miskredit i den civiliserede verden – og blandt andet medført boykot af hotelkæden Dorchester Collection, der har to hoteller i USA, begge ved Los Angeles: The Beverly Hills Hotel og Hotel Bel-Air.

God gateway til Florida
I sin velkomst til rejsebureauerne i København, sagde Judith Patron-Fernandez, salgsdirektør overfor rejsebranchen i blandt andet Europa hos Greater Miami CVB, at Miami satser på et tiltrække flere store sportsbegivenheder. Et eksempel er, at Miami i 2021 kommer til at være vært for et Formel 1-løb.

Miami er udover at være en god gateway til selve delstaten Florida også en af verdens største krydstogtbyer. Flere rederier får i disse år opført krydstogtterminaler i Miami. Det gælder blandt andet Norwegian Cruise Line, italienske MSC Cruises, Royal Caribbean Cruises og Virgin-gruppens kommende krydstogtrederi, Virgin Voyages.

”Miami er en god indgangsvinkel til Florida – men i Miami skal rejsende som på andre amerikanske destinationer holde øje med hotellernes såkaldte ”resorts fees,” altså beløb de bare smækker oven i regningen når gæsterne tjekker ud fra hotellet,” sagde Jesper Ewald salgs- og indkøbschef i FDM Travel, Danmarks største USA-rejsebureau og formand for den danske Discover America-komite, til STANDBY.dk under Miami-sammenkomsten.

Turisme er milliardforretning
Sammen med New York og Californien er Florida med blandt andet Miami de mest besøgte turistdestinationer i USA. Alene Florida har årligt over 100 millioner turister, primært fra USA. Heraf var 23,2 millioner sidste år i Miami, hvor antallet af udenlandske ankomster af turister var 5,7 millioner.

I Miami-Dade County omsætter turistindustrien i denne del af Florida samlet for cirka 25 milliarder dollars om året.

Relaterede artikler:

USA præsenterede nyt turismefremstød

MSC Cruises skal også have terminal i Miami

Øget USA-fokus på Skandinavien som én destination