Store problemer for lavprisselskaber i Afrika

CPTLUFTFART: Selv om årets IATA-konference blev afholdt i Sydafrika, var det ikke just en lys fremtid, der tegnede sig for lavprisselskaberne, som der ellers er hårdt brug for i Afrika.

”Afrika er et stort kontinent og infrastrukturen er ringe udviklet. Samtidig er befolkningen fattig, og derfor er der brug for lavprisselskaber, hvis der skal være nye muligheder,” sagde formanden for de afrikanske flyselskabers union, Elijah Chingoso., for nylige under IATA-konferencen i Johannesburg.

”Desværre er luftfarten hæmmet af dyre afgifter i de få større lufthavne og med skatter på brændstof. Hvor udgifterne rundt om i verden udgør 30-35 procent til brændstof af selve produktionsomkostningerne, er de på 55 procent af selskabets udgifter til ruteflyvning i Afrika.

Samtidig er der mangel på mindre lufthavne, som kunne være med til at billiggøre driften for et lavprisselskab ligesom i Europa,” fortsatte han.

Både den afrikanske sammenslutning og IATA prøver du sammen at nå frem til billige afgifter for flyvningen i Afrika i fremtiden.