Det nye kongrescenter i Prag åbner i sommeren 2019. Foto: O2 Arena.

Stort kongres- og kulturcenter på vej i Prag

Selskabet Bestsport, som ejer og driver O2 Arena i Prag vil gennemføre en ombygning af det såkaldte ’small arena’ kompleks. Det nye, store center får navnet O2 Universum og vil koste omkring 350 millioner kroner.

“O2 Arena har vist sin evne til at stå for de helt store musikalske og sportslige begivenheder, men vi er blevet opmærksomme på, at der er en betydeligt bygningsareal, som ikke udnyttes effektivt”, siger Robert Schaffer, bestyrelsesformand og CEO for Bestsport og O2 Arena.

“Desuden har vi fået flere henvendelser fra arrangører om attraktive events, som der desværre ikke var tilstrækkelig plads til. Siden slutningen af 2015 har vi forhandlet om mulighederne og har nu besluttet at gennemføre indretningen af ’small arena’.

Det nye multifunktionscenter indrettes i ’small arena’, som blev opført samtidig med O2 Arena – fra 2003 til 2004. Tanken var at have træningslokaler op til O2 Arena, oprindeligt beregnet til brug under ishockey verdensmesterskaberne i 2004, men i forbindelse med færdiggørelsen af O2 Arena, blev færdiggørelsen af ’small arena’ stoppet og arealerne anvendt som lagerrum”.

50.000 kvadratmeter
Det nye kompleks, der står i direkte forbindelse med O2 Arena, har fire etager og et samlet areal på 50.000 kvadratmeter. ’Small arena’ får 21 haller af forskellig størrelse med en samlet kapacitet til 10.000 besøgende. Den største hal får kapacitet til 4.500 og skal bruges til mellemstore sports- og musikbegivenheder. På hver etage indrettes 13.000 kvadratmeter til udstillinger og anden kommerciel anvendelse.

O2 Universum er tænkt som et moderne center specielt til store internationale kongresser: “Vores primære mål er at skaffe kapacitet til arrangementer, som ikke tidligere har været i Prag – enten på grund af deltagerantallet eller fordi der var for store krav til udstillingsområder”, forklarer Marek Chmátal, business development director for kongresser.

“O2 Universum bliver stedet for internationale kongresser, som ikke hidtil har eksisteret i Tjekkiet. Takket være den mulige sammenkobling med den eksisterende O2 Arena på alle fire etager, får vi plads til 28.000 besøgende med betydelig udstillingsplads, restauranter i alle kategorier og nærmest uanede muligheder for alle klienternes ønsker”, tilføjer CEO Robert Schaffer.

Åbner i sommeren 2019
Det nye kongrescenter O2 Universum er designet af ATIP selskabet (arkitekterne Martin og Vladimír Vokatý) som også stod for O2 Arena. Den arkitektoniske udvikling har varet halvandet år fordi den delvist var begrænset af den eksisterende bygning og kravet om at følge de oprindelige udvendige mure. Rekonstruktionen af bygningen startede i oktober 2017. Hele nedrivningen er nu gennemført og konstruktionsfasen er sat i gang.

Det multifunktionelle kompleks kaldes O2 Universum. “Navnet ’Universum’ beskriver perfekt indholdet af det nye bygningsværk, da vi tilbyder både klienter og besøgende universel plads, der tilsyneladende er kompakt, men alligevel særdeles rummelig”, forklarer Robert Schaffer. Åbningen af O2 Universum er planlagt til sommeren 2019.

Bestsport, der driver O2 Arena – en af de mest moderne multifunktionshaller i Europa med kapacitet til 20.000 sæder, er medlem af PPF group, som investerer bredt i forskellige brancher i Europa, Rusland, Asien og Nordamerika. Gruppens midler rundede 27 milliarder Euro ved udgangen af 2016.

 

Relaterede artikler:

Ishockey VM et scoop for turismen i Tjekkiet

Både EM og VM i Københavns multiarena de to første år

Tjekkoslovakiet fejrer 100 års fødselsdag