Norwegian Cruise Line sejler igen snart med alle sine krydstogtskibe. Her arkivfoto med Norwegian Getaway i skærgården ved Stockholm. PR-foto.

Stort krydstogtrederi sejler igen med alle skibe

Norwegian Cruise Line, et af verdens største krydstogtrederier, har snart coronakrisen så meget i kølvandet, at det sejler med alle sine 17 skibe. NCL’s nyeste skib får delvist base i København.

I løbet af denne måned vil 347 krydstogtskibe fra verdens krydstogtrederier atter sejle med passagerer – mod blot 47 i maj sidste år.

I løbet af de kommende uger sejler alle skibene igen hos Norwegian Cruise Line, verdens tredjestørste krydstogtrederi. NCL begyndte i første omgang at sejle igen efter coronakrisen i juli sidste år med Norwegian Jade i det østlige middelhav.

Branchemediet Cruiseindustrynews.com er netop kommet med denne gennem af status for NCL’s skibe. Her en alfabetisk gennemgang:

Norwegian Bliss begyndte at sejle på ny med sin kapacitet på 4.200 gæster. Skibet har base i Seattle, hvorfra det betjener Alaska.

Norwegian Breakaway med plads til 4.000 passagerer genstartede sine sejladser i september sidste år, hvor det betjener Caribien med base i Miami.

Norwegian Dawn kan rumme 2.200 passagerer. Skibet har sejlet igen siden december sidste år på ture omkring de britiske øer.

Norwegian Encore tager 4.200 gæster. Skibet genstartede sine krydstogter i november med base Seattle, hvorfra turene går til Alaska.

Norwegian Epic med kapacitet til 4.200 gæster har været i drift igen siden september sidste år i Middelhavet.

Norwegian Escape tager også 4.200 gæster. Det begyndte at sejle igen i november i det vestlige Middelhav, herunder de græske øer.

Norwegian Gem med plads til 2.400 gæster begyndte i august sidste år at sejle i Middelhavet.

Delvis hjemmehavn i København
Norwegian Getaway, der kan rumme 4.000 gæster, har været i trafik siden september sidste år, hvor det sejler i Nordeuropa med hjemmehavne i København og Southampton til blandt andet Skandinavien og Østersøen.

Norwegian Jade med plads til 2.400 gæster vendte tilbage i marts år. Det har base i græske Piræus, Athens havneby, og sejler herfra til de græske øer, Tyrkiet, Cypern og Israel.

Norwegian Jewel, der kan medtage 2.400 passagerer, begyndte at sejle sidst i marts i år. Det har base i canadiske Vancouver, hvorfra krydstogterne går til Alaska.

Norwegian Joy, med plads til 4.200 gæster, vendte tilbage i trafik i november sidste år. Det har base i New York og sejler derfra langs USA’s østkyst til blandt andet Bermuda.

Norwegian Pearl har sejlet siden december sidste år. Det har base i Boston, hvorfra de op til 2.400 gæster sejles til blandt andet Bermuda.

NCL’s nyeste skib til København
Norwegian Prima er NCL’s nyeste skib. Det kommer i planlagt trafik til september i år med plads til 3.200 passagerer. Med base i København og Amsterdam skal det betjene Nordeuropa, herunder Østersøen.

Norwegian Sky kom tilbage i trafik i marts i år. Det tager 2.000 passagerer, der fra Miami sejles rundt i Caribien.

Norwegian Spirit tager 2.000 gæster. Det er netop begyndt at sejle igen fra denne måned. Turene i Stillehavet mellem blandt andet Hawaii og Tahiti.

Norwegian Star med kapacitet til 2.200 gæster begyndte at sejle i sidste måned på krydstogter i Middelhavet og Vesteuropa.

Norwegian Sun, der har plads til 2.000 gæster, begyndte at sejle her i starten af maj. Det har base i Seattle, hvorfra det foretager krydstogter til Alaska.

Pride of America lagde atter fra kaj i sidste måned, hvor det med base i Honolulu sejler op til 2.000 passagerer rundt mellem øerne i Hawaii-øgruppen.

Stor familie
Norwegian Cruise Line Holdings er et af verdens største krydstogtrederier og moderselskab for Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises med i alt 26 krydstogtskibe, flest hos selve Norwegian med foreløbig 17 krydstogtskibe.

Relaterede artikler:

Krydstogtselskab vil tiltrække Generation X

Højeste antal krydstogtskibe sejler igen efter krisen

Umuligt at anslå antal krydstogtgæster i Danmark

Høj brændstofpris rammer busrejser og krydstogter

Nyt krydstogtskib får 35 serveringsteder

Færøsk kvinde kaptajn på ny krydstogt-dronning