Stort krydstogtskib ramt af Roskildesyge

2019/08/defaultmain.jpgCrown-PrincessCRUISE: Crown Princess ramt af det, som alle krydstogtsrederier frygter, nemlig udbrud af den såkaldte norovirus. Denne gang var der tale om næsten 200 personer og et meget langt krydstogt på 28 dage.

Der bliver flere og flere advarsler ombord på krydstogtskibe om at huske hygiejne ikke mindst efter toiletbesøg. Ikke mindst håndhygiejne over hele skibet.  Samtidig gør man sig også store anstrengelser i restauranterne. Hos Holland-America må gæsterne ikke selv tage mad fra buffeten før efter to dage om bord. Det har man faktisk haft gode resultater med.

I søndags kom Crow Princess tilbage til Los Angeles fra Hawaii med 3.009 passagerer og 1.160 ansatte, hvoraf 172 af passagererne og 14 fra mandskabet var eller havde været smittet med norovirus. Det betød de kende tegn, utilpashed, diarre og i nogle tilfælde feber.

Skibets hospital og læger havde travlt, og det samme havde myndighederne ved ankomsten til USA. Der blev beordret total rengøring af hele det store skib og ikke mindst af alle sanitære anlæg. Den samme tur fik terminalens ankomstområde. Først da det var overstået, fik skibet lov til at sejle på et nyt cruise.

Det er anden gang i år, at Crown Princess må igennem turen. I april var der 122 om bord, som blev syge af norovirus, som er voldsomt smittefarlig.