Strammere rejsevejledning for Tyrkiet

0
Konya.
Konya.

TURISME: Udenrigsministeriet har netop opdateret rejsevejledningen for Tyrkiet med oplysning om, at truslen mod turistmål er væsentligt øget i løbet af i år. Der forventes 80.000 færre danske chartergæster.

”Der er en høj risiko for terrorangreb i Tyrkiet. Konflikterne i hhv. Syrien og Irak, samt konflikten mellem kurdiske militante grupper og tyrkiske sikkerhedsstyrker har skærpet sikkerhedssituationen. Samtidig er truslen mod turistmål øget væsentligt i løbet af 2016,” lyder den opdaterede rejsevejledning fra det danske udenrigsministerium. Der har foreløbig i år været tre blodige terroraktioner i Tyrkiet, to i den største by, Istanbul, og en i hovedstaden Ankara.

Terrorangreb i Tyrkiet har indtil videre primært været rettet mod tyrkisk militær og politi eller politiske forsamlinger. Der har dog været angreb mod vesterlændinge, herunder turister. Det seneste større angreb var 19. marts i det centrale Istanbul, skriver ministeriet og tilføjer: Det er vigtigt, at holde sig på sikker afstand af politiske forsamlinger og demonstrationer. Så vidt muligt bør man undgå eller minimere opholdet på steder, hvor mange samles, som f.eks. indkøbscentre, undergrundsbaner, turistattraktioner, turiststrøg og lignende.

Alle rejser og ophold inden for en radius af 10 km fra Tyrkiets grænse mod Syrien og Irak frarådes. I det øvrige grænseområde til Syrien og Irak frarådes ikke-nødvendige rejser og ophold. Også i hovedbyerne i det sydøstlige Tyrkiet bør udvises stor forsigtighed, ligesom man kun bør benytte hovedfærdselsårerne og kun bevæge sig uden for hovedbyerne i dagtimerne og aldrig alene. I det østlige Tyrkiet bør rejsende generelt udvise stor forsigtighed og undgå at opholde sig i nærheden af politistationer, militærinstallationer og større offentlige bygninger.

Udenrigsministeriet tilføjer: ”Det bør understreges, at danske rejsende i almindelighed har et problemfrit ophold i Tyrkiet.”

Forleden sagde Star Tours landechef i Danmark, Gorm Pedersen, til standby.dk, at Star Tour samlet forventer 70-80.000 færre danske charterrejsende til Tyrkiet i år, så tallet ender på ca. 200.000.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz