Fire procent af danskerne, altså én ud af 25, rejser til udlandet helt uden rejseforsikring, viser ny undersøgelse. Det kan blive dyrt hvis man for eksempel får brug for akut hjælp i eksempelvis USA. Wikipedia-foto: Mangocove.

Kan blive kostbart ikke at tjekke sin rejseforsikring

Hver femte dansker med en årsrejseforsikring undersøger ikke, hvad den dækker, inden de rejser. Det kan blive dyrt, siger rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV i ny undersøgelse.

En ferie i udlandet kan blive meget dyrere end forventet uden en rejseforsikring, der dækker omkostninger til sundhedsvæsenet i rejselandet.

Rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV Alarm skriver i en pressemeddelelse, at hvis man for eksempel brækker benet i USA, kan det koste 8.000 dollars – cirka 55.000 kroner, at få benet lagt i gips. Og en hospitalsindlæggelse i USA kan koste 3.000 dollars pr. nat, oplyses det.

Ifølge en undersøgelse som Kantar Media har foretaget for Europæiske ERV, tjekker 45 procent af danskerne i undersøgelsen deres rejseforsikring, inden de rejser.

Men 20 procent, altså én ud af fem, svarer, at de ikke undersøger noget, da de har en årsrejseforsikring og derfor antager, at der er styr på det.

Ligeledes er der ni procent af de over 1.000 deltagere på mellem 18 og 79 år i undersøgelsen som har deres rejseforsikring som en del af indboforsikringen, og som heller ikke tjekker rejseforsikringen. I undersøgelsen siger seks procent af de udspurgte, at de undersøger forsikringen, og enten køber en ny eller special rejseforsikring til deres rejse.

Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke alt
Det blå EU-sygesikringskort giver danske indehavere ret til offentlig medicinsk behandling under et midlertidig ophold i et EU-land eller lande som Island, Liechtenstein, Norge, Schweitz eller Storbritannien.

Med det blå EU-sygesikringskort har man ret til at blive behandlet på samme vilkår som landets egne borgere, og dermed ingen garanti for gratis behandling. I nogle lande vil der være egenbetaling. Nogle omkostningerne er slet ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort, som for eksempel hjemtransport til Danmark, påpeger ERV.

I pressemeddelelsen siger Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV: ”Det er altid en god ide at tjekke, om man har de rigtige dækninger i sin rejseforsikring, og hvilke områder man er dækket i. Ellers kan blive utroligt dyrt, hvis man bliver syg eller kommer ud for en ulykke.”

 

Relaterede artikler:

Alle 13 danskere i busulykke havde rejseforsikring

Tvivl om regler: Uforsikrede børn på skolerejser

Danskernes rejsevaner påvirkes uens af økonomien