TAP ventes solgt til Brasilien

TAP_Portugal_A320-200Den portugisiske regering har udpeget buddene fra to Brasilien-baserede flyselskabsejere til at være med i næste fase af salget af flyselskabet TAP, samtidig med, at man ser bort fra et lokalt bud.

Transportminister Sergio Monteiro siger, at regeringen vil forhandle direkte med to konsortier – det ene Gateway, der består af et holdingselskab ejet af den brasilianske investor David Neeleman og busselskabsejer Humberto Pedrosa, og det andet SAGEF, der drives af den brasilianske-colombianske investor German Efromovich.

Neeleman er grundlægger af det amerikanske flyselskab JetBlue og CEO for Azul Brazilian Airlines. Efromovich, som kontrollerer den sydamerikanske flykoncern Avianca via sit holdingselskab Synergy, har afgivet det eneste bud på TAP i det mislykkede forsøg på salg i 2012.

Et tredje bud fra holdingselskabet, der ejes af den portugisiske investor Miguel Pais de Amaral, er blevet afvist af regeringen.

Regeringen har ikke fastsat en deadline for salget af sin aktiepost på 61% af TAP, men ønsker at kunne afslutte sagen med udgangen af juni.