Grækenland. Foto: Greek National Tourism Organisation.

Tilskadekomne rejsende kan komme i klemme

Danskere, som kommer til skade på deres ferie, kan komme til at punge ud med store beløb, når de skal transporteres hjem. Et blåt sygesikringskort er ikke altid nok.

Når danskerne tager på sommerferie for at nyde godt af sydens sol og strande, kan hjemturen nemt blive en dyr fornøjelse for de rejsende, som vælger at tage på ferie uden en rejseforsikring.

Nok har 4,6 millioner danskere ifølge Udbetaling Danmark et blåt sygesikringskort, der giver ret til behandling på sygehuse under samme vilkår som de lokale borgere i det EU/EØS-land, man befinder sig i.

Men nu advarer Gjensidige og Gouda Rejseforsikring om, at det blå sygesikringskort ikke altid er nok, og hvert år ender det faktum med at koste danske turister dyrt, fortæller Louise Hertzum Andersen, der er fagchef hos Gouda Rejseforsikring, som er en del af Gjensidige.

“Hvert år ser vi i omegnen af 50 personer, der er nødsaget til at blive fragtet hjem af et ambulancefly fra Europæiske destinationer. Og selvom det kan være en kort flyvetur sammenlignet med USA eller Thailand, så koster det over 200.000 kroner i gennemsnit. Og derfor er det så vigtigt at sørge for, at man er forsikret korrekt, så man ikke selv ender med at skulle dække udgifter til egenbetaling og hjemtransport,” siger hun i en pressemeddelelse.

En båre er også dyr
Selv tilskadekomne eller syge rejsende, som ikke kræver hjemtransport med ambulancefly kan komme til punge ud med store beløb, fortæller Louise Hertzum Andersen. Skal en passager flyves hjem i en båre, kræver det nemlig ni sæder i et fly at installere den.

“En båretransport bliver brugt ved sygdom eller skader, der er mindre alvorlige end ved et ambulancefly, men det er stadig skader, der gør, at man har brug for en medicinsk ledsager. Disse sager kan hurtigt løbe op i over 75.000 kroner, hvis man ikke er forsikret,” siger Louise Hertzum Andersen.

Gouda Rejseforsikring opfordrer derfor alle rejsende danskere til at anskaffe sig et blåt sygesikringskort, ligesom forsikringsselskabet også minde om at tjekke op på, om kortet stadig er gyldigt, lyder det.

 

Relaterede artikler:

Ekstremt vejr påvirker nogle danskeres rejseplaner

Alarmcentral forventer flere sager fra Albanien

Det er danskerne mest nervøse for på udlandsferien