Tivoli bruger 20 millioner kroner på julesæsonen

Jul i Tivoli 2017. Hjulkøbing Stationsbygning Aften

TURISME: Der bliver frem til Tivoli nytårsaftensdag lukker sin 24. julesæson solgt bjerge af flæsestege, risengrød og masser af gløgg. Men der er også mange gratis glæder.

Jul i Tivoli havde ved sin premiere for 24 år siden fem handelsboder til at udgøre sit julemarked – i år er der over 40 boder.

Går det som sidste år, så forventer Tivoli i dette års julesæson, at havens boder på navnlig Plænen sælger 3.000 portioner risengrød – og nyskabelsen Hjulkøbing Banegård håber at sælge 33.000 flæskestegssandwicher. Jul i Tivoli byder også på gløgg – sidste år blev under julesæsonen solgt 26.000 glas af Tivolis egen gløgg i handelsboderne.

Apropos flæskestege, så solgte et af Tivolis mest kendte spisesteder, Grøften, sidste år blandt andet 2.100 flæskestege.

Julebanegård til 6 millioner kroner
Ved Hjulkøbing Banegård på Plænen står to tonstunge lokomotiver sammen med togvogne. I den ene togvogn kan gæsterne via en DSB simulator prøve at styre et tog.

I alt har Tivoli investeret 20 millioner kroner i år i forberedelser og driften af Jul i Tivoli; alene årets nye juletema med jernbanestationen Hjulkøbing tegner sig for seks millioner kroner, oplyser Tivoli.

Der er i alt brugt over 10.000 mandetimer på 11 dage til opbygning af Jul i Tivoli i 2017. For eksempel har det taget fem medarbejdere seks dage at iklæde det 12 meter høje juletræ foran Koncertsalen de 235 kæder med 35.250 lyspunkter.

Gratis glæder
Blandt de gratis glæder under Jul i Tivoli er ud over duften af syv tons gran rundt om i haven, at julemanden på Pantomimeteatret forventer at uddele over 11.000 stykker chokolade til børn og voksne – og 13. december deltager 100 piger fra fire københavnske kirkekor i årets Luciaoptog i Tivoli, ligesom der 1. juledag, 25. december, er kæmpe Fyrværkeri Festival.

Relaterede artikler:

Tivoli klar med investering på 250 millioner kroner

Tivoli topper igen danske attraktioner

Tivoli får eget Akademi