To millioner passagerer med SAS i december

I december valgte to millioner passagerer at flyve med SAS, hvilket er lidt færre end sidste år.

SAS antager, at det hænger sammen med SAS 70-årskampagne i efteråret 2016, som førte til rekordhøje trafikvolumener og markant lavere yield. Ved en sammenligning med december 2015 steg antallet af rejsende med omkring tre procent

SAS fortsætter med at tilpasse sine destinationer og afgange efter sæsonforandringerne i efterspørgslen blandt dem, som rejser ofte. I december forøgede selskabet derfor produktionen på de mere sæsonbetonede ruter i Europa især i juleferien. Forandringen blev positivt modtaget og antallet af rejsende steg i måneden med syv procent på disse ruter.

SAS forøgede den totale kapacitet i december med 0,4 procent og trafikken blev mindsket med cirka 4 procent, hvilket resulterede i en kabinefaktor på knap 70 procent omkring tre procentpoint lavere end i december 2016.

Trafikken på SAS ruter i Europa faldt marginalt samtidig ned at kapaciteten steg med tre procent. På de interkontinentale ruter øgede SAS kapaciteten med én procent og trafikken mindskedes med næsten seks procent

”Det er glædeligt, at flere rejsende end nogensinde tidligere valgte at flyve med SAS i 2017. Den fremgangsrige tilpasning af netværket har bidraget stærkt til, at de, der rejser ofte, har øget deres rejser med SAS, og at vor lønsomhed styrkes”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Den valutajusterede yield steg med fem procent og PASK var uforandret i december 2017 sammenlignet med december 2016.

Relaterede artikler:

Lufthansas drømme om SAS blokeret af EU

Ny ledelsesstruktur i SAS

SAS vil købe 40-50 nye fly

x

Læs Også

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.