To millioner passagerer med SAS i december

I december valgte to millioner passagerer at flyve med SAS, hvilket er lidt færre end sidste år.

SAS antager, at det hænger sammen med SAS 70-årskampagne i efteråret 2016, som førte til rekordhøje trafikvolumener og markant lavere yield. Ved en sammenligning med december 2015 steg antallet af rejsende med omkring tre procent

SAS fortsætter med at tilpasse sine destinationer og afgange efter sæsonforandringerne i efterspørgslen blandt dem, som rejser ofte. I december forøgede selskabet derfor produktionen på de mere sæsonbetonede ruter i Europa især i juleferien. Forandringen blev positivt modtaget og antallet af rejsende steg i måneden med syv procent på disse ruter.

SAS forøgede den totale kapacitet i december med 0,4 procent og trafikken blev mindsket med cirka 4 procent, hvilket resulterede i en kabinefaktor på knap 70 procent omkring tre procentpoint lavere end i december 2016.

Trafikken på SAS ruter i Europa faldt marginalt samtidig ned at kapaciteten steg med tre procent. På de interkontinentale ruter øgede SAS kapaciteten med én procent og trafikken mindskedes med næsten seks procent

”Det er glædeligt, at flere rejsende end nogensinde tidligere valgte at flyve med SAS i 2017. Den fremgangsrige tilpasning af netværket har bidraget stærkt til, at de, der rejser ofte, har øget deres rejser med SAS, og at vor lønsomhed styrkes”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Den valutajusterede yield steg med fem procent og PASK var uforandret i december 2017 sammenlignet med december 2016.

Relaterede artikler:

Lufthansas drømme om SAS blokeret af EU

Ny ledelsesstruktur i SAS

SAS vil købe 40-50 nye fly