Arkivfoto fra Frankfurt Lufthavn med blandt andre Etihad Airways og Emirates.

Tørstig flypassager fik bøde på 75.000 kroner

En ældre tysker blev så vred over han ikke kunne tage to flasker vin med gennem sikkerhedskontrollen i Frankfurt Lufthavn, at han drak vinen og bagefter åbnede en dør med alarm.

Den 67-årige tysker skulle flyve fra Frankfurt til Thailand – med i sin håndbagage havde han to flasker fin vin som gave til sine værter i Thailand. Da han i sikkerhedskontrollen fik at vide, at de flasker skulle have været i hans indtjekkede bagage og ikke måtte medtages, blev han angiveligt meget vred, skriver flere tyske medier.

Ifølge tysk politi oplyste manden, at den medbragte vin var så dyr, at han ikke bare ville aflevere den i sikkerhedskontrollen. Så han valgte i stedet at drikke indholdet af de to flasker – hvorefter han kunne passere sikkerhedskontrollen. Men manden var ikke overraskende blevet temmelig påvirket af den megen vin, så besætningen på flyet til Thailand afviste at tage ham med. Det oplyses ikke, hvilket selskab manden skulle flyve med.

Manden havde også på grund af indtagelsen af de to flasker vin fået brug for at komme på toilettet. Af uoplyste årsager fik han i stedet åbnet en alarmeret dør i lufthavnsbygningen og havde derfra nærmest fri passage ud mod forpladsområdet, hvor flyene holder. Inden han kom så langt, greb lufthavnsansatte dog ind og tilbageholdt manden. Politiet blev tilkaldt for at ledsage manden ud af lufthavnens afgangsområde, hvilket han ikke var særlig villig til.

Stor bøde for at åbne låst dør
Politiet alkoholtestede ham, hvilket viste en promille på 0,96. Manden blev anbragt i detentionen hos politiet i Frankfurt Lufthavn. Her kunne manden dampe af i tre timer, hvorefter han blev løsladt. Politiet ledsagede manden til lufthavnens udgang og foreslog han tog offentlig transport hjem, da en taxa ville koste omkring 1.000 kroner.

Manden kunne herefter tage hjem – han får også en bøde på 10.000 euro, cirka 75.000 kroner, for at have åbnet den aflåste, alarmerede dør.

Relaterede artikler:

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Ballade i luften efter nej til champagne

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande