Tom Cruise kravler på Preikestolen i Mission Impossible 6. PR-foto: Paramount Pictures.

Tom Cruise var altså i Norge

Mission Impossible 6 har premiere i disse dage. Til særlig premiere har Norges turistråd inviteret international presse for at vise, at nogle actionscener er optaget ved berømt norsk turistattraktion – og ikke i Kashmir.

I den sjette Mission Impossible med undertitlen Fallout er Tom Cruise atter i fuld sving som Ethan Hunt, hvor han og hans team denne gang opsporer noget stjålet plutonium.

Den over to timer lange actionfilm er optaget fra april sidste år til marts i år i blandt andet Paris, Storbritannien, New Zealand, De forenede Arabiske Emirater og Norge. Ikke i den indiske del af Kashmir…

For i en af filmens slutscener er Tom Cruise/Ethan Hunt angiveligt i Kashmir, hvor der udspiller sig nogle halsbrækkende scener.

Preikestolen ligger cirka 600 meter over Lysefjord. Klik på billedet for at se det i stort format. Foto: VisitNorway.com

Men disse optagelser stammer altså fra Norge – fra den berømte 600 meter høje klippe Preikestolen (Prædikestolen) ved Lysefjord udenfor Stavanger. Men i filmen angives det, at man er i Kashmir.

For at vise, at Preikestolen ligger i Norge har det norske turistråd, VisitNorway, og en række partnere – blandt andet Region Stavanger og Fjord Norge – inviteret ti vigtige internationale medier til den del af Norge, hvor optagelserne foregik. I disse dage vises medierne rundt i området – og onsdag aften skal de se en særpremiere på Mission Impossible 6 på selve Preikestolen. Her blev scenerne med Tom Cruise optaget over tre dage i november sidste år.

Håbet med at invitere de ti vigtige internationale udenlandske medier til Norge er blandt andet at få fortalt, at nogle af filmens smukke scenerier er at se i Norge.

Norsk millionstøtte
”Filmen vil give et lille glimt af, hvad Norge har at tilbyde,” siger daglig leder af Reisemål Ryfylke, Liv Jorunn Tjelmeland, til det norske svar på Danmarks Radio, NRK.no der tilføjer, at norsk turisme naturligvis vil gøre sit bedste for at promovere Norge som rejsemål i forbindelse med den nye film.

Mission Impossible 6 har et samlet budget på cirka 1,1 milliarder kroner – omkring én procent af pengene kommer fra Norsk Filminstitutt, der har et budget til at støtte indspilninger af for eksempel film og TV-serier i Norge for at tiltrække for eksempel udenlandske besøgende.

Undersøgelser viser blandt andet, at op mod 20 procent af de under 30-årige i stor grad henter inspiration til deres rejser fra film og TV, skriver NRK.no

Relaterede artikler:

Film og TV-serier trækker turister til Kroatien

Direkte med TUI til Europas hotteste filmkulisse

’Sex and the City’ som temarejse