Topchef undrer sig over forsvundet fly

malaysia airlines, Boeing B777-200ER MH370Koncernchefen for Emirates tror ikke, at Malaysia Airlines MH370 fløj på autopilot, da det forsvandt sporløst i marts. Sir Tim Clark er heller ikke overbevist om, at data om den forsvundne Boeing B777 er analyseret korrekt.

Det eneste der vides med sikkerhed er, at MH370 forsvandt sporløst 8. marts i år med 239 ombord på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Det menes, at flyet er styrtet i havet i den sydlige del af Det indiske Ocean – langt fra ruten. Eftersøgningen genoptages nu i havet ud for den vestaustralske storby Perth.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters siger Sir Tim Clark, at han ikke tror, flyet var på autopilot, da det forsvandt. Han siger, at han tror en eller flere piloter havde kontrol over flyet og stiller spørgsmålstegn ved, om de kendte data fra flyvningen er blevet korrekt analyseret.

“MH370 var, tror jeg, under kontrol af en pilot, formentlig til det styrtede. Vi har endnu ikke fået et eneste solidt bevis for, at flyet er, hvor de siger, det er (i Det indiske Ocean, red). Det eneste, der antyder, at flyet er røget i Det indiske Ocean, er det såkaldte elektroniske satellit-signal – men dette signal sætter jeg også spørgsmålstegn ved,” siger koncernchefen.

Tim Clark tilføjer, at han på ingen måde er overbevist om, at flyet er endt i Det indiske Ocean og opfordrer myndighederne til igen at gennemgå de eksisterende data om flyvningen.

“Hver eneste sekund af MH370-flyvningen bør granskes frem til at det, ifølge teorien, endte i havet. Men intet tyder endnu på, at det skete – der er ikke fundet så meget som en sædepude fra flyet,” siger Tim Clark og tilføjer, at der ikke i moderne tid er sket et eneste flyhavari i havet, hvor der ikke kunne findes vragrester. Han bestrider også, at flyets piloter kunne slå flyets transponder fra, så det ikke udsendte signaler.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.