Koncernchef John Snyder. (Foto: BCD Travel | PR)

Træder tilbage efter mere end tre årtier

Snart er der skiftedag på direktionsgangen i erhvervsrejsekoncernen BCD Travel. Den nuværende koncernchef, John Snyder, træder tilbage. Tidligere finansdirektør bliver hans efterfølger.

Efter at have været en del af det nuværende BCD Travel i mere end 30 år, er det slut om godt halvanden måned, da koncernchef John Snyder har offentliggjort, at han træder tilbage og overlader styringen til den tidligere finansdirektør Stephen Baars.

Snyder havde første arbejdsdag i virksomheden i 1992. Dengang hed det globale erhvervsrejsebureau WorldTravel Advisors. Han har siden indtaget en del forskellige roller og været med på den vækstrejse, der har lagt fundamentet for det BCD Travel, man kender i dag.

En af milepælene fra hans tid i virksomheden var opkøbet af TUIs selskab TQ3 Travel Solutions, som efterfølgende blev fusioneret med selskaberne World Travel BTI og The Travel Company som tilsammen dannede BCD Travel.

Den bedste tid venter forude
Ifølge John Snyder selv har det været vanskeligt at vælge den dato, hvor han skulle fratræde sin stilling, men flere faktorer har medvirket til, at den afgående koncernchef nu har truffet beslutningen om, at det skal være slut den 1. juli.

”Efter at have beskæftiget mig med det, jeg elsker, i tre årtier, ville der aldrig komme et tidspunkt, hvor det ville være nemt at sige farvel og træde tilbage, men nu er det rette tidspunkt. Det har været vigtigt for mig at bistå med at få BCD godt i gang med genopretningen og blive indtil, at pandemien var bag os.”

”Vi har en klar plan for vores næste fase af vækst, og jeg er helt overbevist om, at BCDs bedste tid fortsat er foran selskabet,” siger John Snyder, der blandt andet har fået en del af æren for at have etableret erhvervsrejsebureauet som en global aktør i branchen.

I spidsen for BCD-stifters investeringsselskab
Den nye koncernchef, Stephen Baars, stammer oprindeligt fra Hannover og har i de seneste 30 år udover erhvervsrejser været beskæftiget med blandt andet telekommunikation, olie og gas.

Han var ansat ved BCD Travel fra 2004 til 2017, hvorefter han forlod virksomheden for at blive koncernchef ved investeringsselskabet Boron Management, som er stiftet af den oprindelige grundlægger af BCD Travel John Fentener van Vlissingen. En stilling han har haft lige siden.

Baars forklarer, at han ser frem til at løfte arven fra Snyder, som han mener har haft stor indflydelse på både BCD Travel og resten af rejsebranchen.

”Det er en ære at følge i hans fodspor og bygge videre på den store succes, som han har skabt. Jeg er – ikke ulig John – glad for mennesker, og i min optik er hans største fingeraftryk på virksomheden at have skabt og vedligeholdt en kultur, hvor stærke kerneværdier bidrager til gode resultater.”


Relaterede artikler:

Erhvervsrejsebureau investerer i hjælp til kunderne

De vandt Danish Travel Awards 2022

Mange stressfaktorer ved forretningsrejser