Terminal 5 i London Heathrow. Foto: Warren Rohner

Travleste dag i britisk luftrum nogensinde

Lørdag bliver efter alt at dømme den travleste dag nogensinde i britisk luftrum som følge af ekstra mange flyvninger til og fra Champions League-finalen i Spanien.

De britiske lufthavne får travlt som aldrig før i løbet af det kommende lørdagsdøgn.

Lørdag aften spiller de to engelske fodboldklubber Liverpool FC og Tottenham Hotspur Champions League-finale i Madrid, og i den forbindelse valfarter tusindvis af fans til den spanske hovedstad.

Det britiske medie Sky News skriver, at der forventes omkring 9.000 operationer, hvilket således vil slå den nuværende dagsrekord på 8.854, som blev sat den 25. maj sidste år. Der er alene planlagt 800 ekstra operationer i perioden fra fredag til søndag, og passagererne må forvente forsinkelser, lyder meldingerne.

Travlt i Madrid-lufthavn
Lufthavnen i Madrid forbereder sig på at tage imod de ekstra mange fly i forbindelse med Champions League-finalen. Man forventer, at lufthavnen vil skulle håndtere 1.300 ekstra operationer med business- og privatfly samt 400 charteroperationer.

På en ganske almindelig dag i maj er der i forvejen travlt i britisk luftrum med over 8.000 operationer. Sidste fredag var der 8.742 operationer, hvilket var tæt på rekorden fra sidste år.

Det forventes, at der vil rejse flere fans fra Liverpool og Tottenham til Madrid, end hvad der vil være plads til på stadion. Begge klubber har kun fået tildelt 16.613 billetter hver, selv om der er plads til 70.000 tilskuere på Wanda Metropolitano.

Se CL-finalen fra luften
Hvis man er fodboldfan og befinder sig på et fly fra Emirates under Champions League-finalen, er der hjælp at hente. Det mellemøstlige flyselskab tilbyder nemlig alle sine passagerer muligheden for at se kampen fra 10 kilometers højde.

Flyselskabet skriver, at omkring 70.000 passagerer vil have adgang til at se finalen lørdag aften på kanalen Sport 24. Emirates har i alt 175 fly af typerne Boeing 777 og Airbus A380 udstyret med live-tv, hvilket således også gælder de fleste afgange fra Københavns Lufthavn med A380’eren.

Passagerer på Economy Class vil kunne se finalen på en personlig 13,3-tommers skærm, mens rejsende på Business Class kan se med på en personlig 23-tommers skærm. På First Class er den personlige skærm på hele 32 tommer. Der er desuden mulighed for at se kampen på en 55-tommers skærm i A380’erens Onboard Lounge.

Fans flyver med Ethiopian Airlines
En del af de mange passagerer, der rejser til Madrid for at se finalen, flyver med Ethiopian Airlines. Det afrikanske flyselskab har indgået samarbejde med ACC Aviation Group, der har chartret tre langdistancefly til brug for SportOptions.com, der er Storbritanniens største sportsrejseselskab.

”Ethiopian er glade for at arbejde sammen med ACC Aviation Group og stolte over at operere charterflyvninger til Champions League-finalen for andet år i træk,” siger Michael Yohannes, Ethiopian Airlines’ landechef i Storbritannien.

Liverpool-fans rejser med fly af typerne Boeing 787-8 og 787-9 Dreamliner, mens fans fra Tottenham flyver med en Airbus A350-900 fra London Heathrow.

 

Relaterede artikler:

BA skælder ud på London Heathrow

Rekordår for London Gatwick

Lille stigning i danske rejser til Storbritannien

Tivoli klar med storskærm til fodboldfinale