Tre krydstogtskibe til Hundested

hundested havn

Hundested Havn, der i år får tre krydstogtanløb.

CRUISE: På søndag får nordsjællandske Hundested Havn sit første krydstogtbesøg – der kommer to mere den 18. maj og 3. august. I alt bliver det til ca. 4.500 krydstogtgæster.

De tre krydstogtskibe lægger til kaj i havnen. Det første skib, der ankommer søndag morgen, har ifølge VisitNordsjælland 929 primært engelske gæster og 371 besætningsmedlemmer. Det er som sådan ”hemmeligt,” hvilket rederi der vil besøge Hundested.

”Vi sætter alle sejl til for at give vores krydstogtgæster den bedst mulige oplevelse af Hundested og Kongernes Nordsjælland (som VisitNordsjælland markedsfører regionen som, red). I samarbejde med Hundested Erhverv og VisitNordsjælland har vi forberedt os godt,” siger Hundesteds havnefoged, Søren Brink Eirfeldt.

Krydstogtpassagerer modtages bl.a. af vikingerne fra Frederikssund og turisterne kan se et ”ægte” vikingeskib og selv ro det ud på havet – og tilbage igen. En shuttlebus tilbyder gratis rundture i området, bl.a. til Knud Rasmussens Hus og Kikhavn.

På søndag kan krydstogtgæsterne vælge mellem to halvdagsudflugter: Enten at opleve Nordsjællands slotte, økolandsbyen i Thorup og Grønnessegaard Gods eller blive i og omkring Hundested by.

”Med krydstogtanløbene får vi stor opmærksomhed på Den Danske Riviera og Kongernes Nordsjælland. Det skærper opmærksomheden og giver bonus på sigt til hoteller, detailhandel og attraktioner, som nu bliver mere parate til at modtage internationale turister.”

Det siger Birgitte Bergman, krydstogtansvarlig og marketingchef i VisitNordsjælland, der driver sekretariatet for Cruise North Copenhagen, et samarbejde mellem Hundested Havn, Helsingør Havne og VisitNordsjælland. Formålet med samarbejdet er, at få flere anløb til Hundested og Helsingør samt flere krydstogtgæster fra København. Ca. 100.000 krydstogtgæster besøger i år Kongernes Nordsjælland med udflugter fra København.

VisitNordsjælland er ansvarlig for salg og markedsføring af havnene i Hundested og Helsingør over for rederier og incomingbureauer verden over. Turistorganisationen er medlem af Cruise Baltic, Cruise Europa og Cruise Copenhagen Network.

I år forventer Københavns Havn en vækst på ni pct. i antal krydstogtgæster med 740.000 krydstogtgæster. I alt forventes 304 anløb af 67 skibe fra 35 rederier. Tendensen for krydstogtanløb i København er, at skibene bliver stadig større. De største med kapacitet op til 4.000 gæster.