Fremover kan ansatte hos rejsegiganten TUI tage arbejdet med til udlandet i 30 dage om året. Foto: TUI

TUI-ansatte kan arbejde fra udlandet

Rejsegiganten TUI har lanceret programmet TUI Workwide, hvor ansatte får lov at arbejde fra udlandet 30 dage om året. Arbejdslokaliteterne må de helt selv bestemme.

Fremover kan du arbejde fra en strand i Sydeuropa, i storbyens café eller fra en lille fjeldby oppe nordpå. Men kun hvis du vel at mærke arbejder hos TUI og kan koncentrere dig de pågældende steder.

Den tyske rejsegigant har nemlig lanceret et nyt tiltag, der giver medarbejderne verden over mulighed for at skifte stolen på kontoret ud med et mere eksotisk sted. Programmet hedder TUI Workwide og giver ansatte mulighed for at bruge 30 arbejdsdage om året fra lokaliteter i udlandet. Og de bestemmer helt selv, hvor det skal ske fra.

TUI-ansatte, der ikke er afhængig af at arbejde fra et bestemt sted, kan altså nu bruge en måneds tid i udlandet og samtidig tjene penge. Så hvis man ønsker at besøge familie eller vil forlænge ferien, yder TUI nu en fleksibilitet, der gør, at arbejdet kan tages med ud af kontoret og over landegrænser.

Det er dog et krav fra TUI, at arbejdet kan udføres effektivt fra de steder, medarbejderne vælger at tage hen.

Tillid er en vigtig værdi hos TUI
Under coronapandemien har mange mennesker arbejdet hjemmefra, og fleksibiliteten ved dette er gået op for mange ansatte. Og arbejder man hos TUI, er denne fleksibilitet altså fortsat et alternativ krydret med muligheden for også at tage arbejdet med til udlandet.

”Vi har aldrig tvunget vores ansatte til at møde ind på kontoret, hvis de arbejder bedre hjemmefra. For mange ansatte kræver det kun en computer at kunne udføre sine arbejdsopgaver, og så kan man jo ligeså godt udføre dem fra et andet land,” siger Mikkel Hansen, der er TUIs danske kommunikationschef.

”Tillid er en vigtig værdi i vores virksomhed, som vi også skal leve efter, og med dette program tilbyder vi ekstrem fleksibilitet og noget, som vores ansatte forhåbentlig vil sætte pris på.”

De 30 arbejdsdage behøver ikke at være sammenhængende, og der er således frit valg på alle hylder, når medarbejderne skal vælge, hvilken destinationen der skal arbejdes fra.

TUIs engelske afdeling annoncerede tidligere på året, at dens 3.000 kontoransatte kun vil være påkrævet at møde på kontoret én gang om ugen. Før coronakrisen havde TUI-koncernen mere end 70.000 ansatte verden over.

 

Relaterede artikler:

Hjælpepakker styrkede TUI-regnskab med millioner

EU godkender milliarder i statsstøtte til TUI

TUI skal fyre 8.000 – har 70 ansatte i Danmark