Boeing 757-200 fra TUI Airways. (Foto: Daniel Sander)

TUI nægtede at flyve med 47 “syge” passagerer

Britiske TUI Airways efterlod 47 passagerer på Kap Verde, da man frygtede, at en del af dem var for syge til at rejse hjem efter en mave-tarminfektion på ferien.

Der er langt fra Aristides Pereira International Airport på øen Boa Vista på Kap Verde til Manchester i England. Helt nøjagtigt 4.521 kilometer og seks timers flytransport.

Det måtte britiske chartergæster med TUI forleden sande, da de blev nægtet at flyve hjem fra en ferie på Kap Verde, da flere af dem havde været syge under ferien med en mave-tarminfektion. Det skriver The Independent.

Episoden fandt sted søndag den 6. oktober, da Boeing 757-flyet fra TUI Airways med plads til 221 passagerer skulle gøre klar til starten fra Boa Vista på rutenummer TOM227.

Kabinepersonalet var blevet orienteret om, at flere af passagererne havde været syge under deres ferie, og at flere af passagererne stadig ikke følte sig helt raske. Over flyets højttaleranlæg bad man passagerer, der havde været syge, om at trykke på knappen over sædet, hvis de tilhørte denne gruppe.

Måtte forlade flyet
Omkring 25 passagerer gav sig til kende, hvorefter de blev bedt om at forlade flyet og gå ind i terminalbygningen for at blive undersøgt af en læge. Her blev passagererne angiveligt stillet en lægeundersøgelse i udsigt mod betaling af omkring 1.500 kroner. Det nægtede passagerene, og TUI´s lokale repræsentanter gav udtryk for, at de kunne gå tilbage i flyet.

Men kaptajnen ville ikke have de potentielt syge gæster med ombord. Deres rejseledsagere blev i stedet bedt om at forlade flyet. Kaptajnen fortalte herefter de øvrige pasagerer, at TUI havde bedt hende om ikke at tage passagerer med, som kunne udløse en eventuel medical diversion i et andet afrikansk land.

Passagernes bagage blev taget af flyet, hvorefter det kunne afgå mod Manchester med tre timers forsinkelse. De efterladte passagerer blev tilbageholdt i fem timer i lufthavnsterminalen, hvorefter de blev kørt til en klinik, hvor de kunne blive undersøgt. Alle blev frikendt i lægeundersøgelsen og var således raske nok til at flyve.

I løbet af de følgende dage blev de agterudfløjne passagerer taget med på flyvninger til London og Manchester, mens andre måtte en tur via Bruxelles eller naboøen Sal for at komme tilbage til England.

Kompensation ikke nok
Hos TUI har man bekræftet episoden.

“Vi kan bekræfte, at vi af præventive årsager valgte at fjerne passagerer, der havde symptomer fra en mave-tarminfektion, fra rutenummer TOM227 før afgangen fra Kap Verde,” siger en talsmand fra selskabet ifølge The Independent.

TUI oplyser endvidere, at passagerene fik tilbudt lægehjælp og overnatning, indtil de var raske nok til at rejse hjem.

De berørte passagerer har angiveligt fået tilbudt en kompensation på 1.000 britiske pund per booking, hvilket svarer til 8.650 danske kroner, men flere har agiteret for et kollektivt søgsmål mod TUI.

 

Relaterede artikler:

Boeing B737 MAX-fly på jorden koster TUI miliarder

Nyt godt resultat for TUI Group

TUI vil atter være størst i Danmark