Flere attraktioner i Danmark, som her Tivoli i København, holder vinteråbent. Foto: Tivoli.

Turisterne trodser kulden

Antallet af hotelovernatninger i årets to første måneder er i løbet af 10 år steget med omkring 110 procent i Danmark.

Selv om danskere drømmer sig væk til sol og varme er antallet af hotelovernatninger i Danmark mere end fordoblet i januar og februar over de seneste 10 år, viser tal fra Horesta, skriver TV2.dk.

”International turisme vokser, og vi ser også vækst herhjemme. Vi rejser mere. Det er blevet kortere og billigere, og vi ser en efterspørgsel efter weekendophold og storbyferier, som er en del af forklaringen på væksten”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i Horesta.

Stigningen i hotelovernatninger i de to kolde måneder er 110 procent, mens antallet af hotelovernatninger i sommermånederne kun steg med cirka 50 procent i samme periode. Naturligvis kommer den store stigning i januar og februar på baggrund af et væsentligt lavere tal. Det betyder, at antallet af overnatninger i januar og februar er steget med 413.000 mod 1.270.000 i juli og august.

Vil opleve kulde
Selv en råkold februar-dag kan man se adskillige turister ved Den Lille Havfrue på Langelinie i København.

En gæst fra Taiwan er taget ud for at se havfruen, som hun kender fra eventyret: ”I Taiwan er der meget varmt og ingen sne, så jeg vil gerne opleve kulde. Og jeg har hørt om eventyret, så det var min drøm at komme hertil”, siger hun til TV2.

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, peger på flere årsager til, at turister vælger Danmark om vinteren: ”Det er jo ikke varmen. Det er menneskerne. Det er det lokale. Det er museerne. Det er attraktionerne. Det er kulturen. Det er vores historie. Det er alt det, vi grundlæggende er og kan være stolte af at være”, siger han til TV 2.

Tivoli holder åbent i februar
En anden mulig forklaring kan være, at flere forlystelser og attraktioner begynder at holde vinteråbent. Nogle af de steder, der lukrerer på den stigende vinterturisme, er forlystelsesparkerne. Selv om to tredjedele af væksten er i København, mærker man også den stigende turisme i provinsen. På et år har Odense Zoo haft en fremgang på 10 procent i vintermånederne.

Tivoli i København har taget højde for den stigende turisme og holder for første gang i 175 år åbent i februar.

”Vi har selvfølgelig kigget på, at der er stigende turisttal her i denne kolde del af året. Det vil vi rigtig gerne være en del af”, siger Torben Plank, pressechef i Tivoli.

Relaterede artikler:

To-cifret millioninvestering i Tivolis vinter

Flere rejser denne vinter vil gå sydpå

Høje skatter og afgifter hæmmer turismen

x

Læs Også

Nye forhandlinger om Canal Tours

På møde onsdag mellem Dansk Arbejdsgiverforening, LO og Strömma, der har kanalbåde og sightseeingbusser i København, blev parterne ikke enige. Forhandlingerne fortsætter torsdag.

Klar til konflikt mod stor turistattraktion

Fagforbundet HK sendte tirsdag 2. konfliktvarsel mod Strömma, der årligt i København sejler og kører omkring en million turister via Canal Tours og sightseeingbusser. Flere fagforbund klar til sympatikonflikter.

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

Det går generelt godt for den danske restaurantbranche. Danske og de udenlandske gæster bruger flere penge end nogensinde på alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer og cafeer, viser ny undersøgelse.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Danmark topper ikke Top-10 lister over lande navnlig kinesere fra millennium-generationen absolut vil besøge, men Danmark rykker op på listerne, viser ny undersøgelse fra Hotels.com

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.