Turisterne vender tilbage til Norge

Norge havde i alt 7,9 millioner udenlandske overnatninger i 2010, en vækst på 5% i forhold til 2009. Det viser beregninger, Innovasjon Norge har gennemført på baggrund af Statistisk Sentralbyrås overnatningsstatistik frem til slutningen af november 2010.

Nordmændenes egne gæstedøgn steg i samme periode med 1% og udgjorde 27,3 millioner overnatninger.

Tallene omfatter alle kommercielle overnatninger på hotel, camping, hytter og vandrehjem. Væksten kom fra Rusland, Polen, Tyskland og Sydeuropa, mens de store volumenmarkeder i Norden og i Nordeuropa har holdt sig stabilt i 2010.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.