Turkish Airlines, til venstre, i Københavns Lufthavn med nogle af sine konkurrenter, Thai Airways, Emirates og British Airways. Foto: Arne V. Petersen.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

Med åbningen af sin seneste rute – denne gang til Freetown, hovedstaden i Sierra Leone, har Turkish Airlines nu 301 destinationer. Ruten til Freetown flyves to gange om ugen direkte fra Istanbul og er Turkish Airlines’ destination nummer 52 på det afrikanske kontinent. Med Sierra Leone har Turkish Airlines nu ruter til 121 lande verden over, skriver aerotime.aero

Med betjeningen af nu 121 lande, to mere end sidste år, er Turkish Airlines det flyselskab i verden der har ruter til flest lande.

Flyselskabet har ambition om at være et af verdens største flyselskaber i 2023, hvor det forventer at have 500 passager- og fragtfly, har Turkish Airlines tidligere oplyst. Turkish Airlines åbnede tilbage i 1933 med fem fly – i øjeblikket har det 341 og bestillinger på yderligere 174.

Atter A330 på rute til København
At det igen går godt for Turkish Airlines, også på dets ruter til Skandinavien, kan blandt andet ses ved, at selskabet igen begynder at trafikere blandt Københavns Lufthavn med en stor Airbus A330. Det sker fra sommerprogrammet, hvor Turkish Airlines igen indsætter en A330 på en af sine tre daglige flyvninger mellem Istanbul og København.

Turkish Airlines fløj fra 2014-2016 i sommerprogrammet en Airbus A330-200 på en af de tre daglige afgange på ruten til Istanbul. Versionen der i år kommer til Københavns Lufthavn er en Airbus A330-300 med 289 passagersæder. Turkish Airlines indsætter i sommerprogrammet også Airbus A330 på nogle af sine flyvninger til blandt andet Stockholm, Oslo og Helsinki.

Relaterede artikler:

Tre flyselskaber med hver sin førsteplads

Spies har stor vækst med rutefly

Ryanair har flest internationale passagerer