Turkish Airlines, til venstre, i Københavns Lufthavn med nogle af sine konkurrenter, Thai Airways, Emirates og British Airways. Foto: Arne V. Petersen.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

Med åbningen af sin seneste rute – denne gang til Freetown, hovedstaden i Sierra Leone, har Turkish Airlines nu 301 destinationer. Ruten til Freetown flyves to gange om ugen direkte fra Istanbul og er Turkish Airlines’ destination nummer 52 på det afrikanske kontinent. Med Sierra Leone har Turkish Airlines nu ruter til 121 lande verden over, skriver aerotime.aero

Med betjeningen af nu 121 lande, to mere end sidste år, er Turkish Airlines det flyselskab i verden der har ruter til flest lande.

Flyselskabet har ambition om at være et af verdens største flyselskaber i 2023, hvor det forventer at have 500 passager- og fragtfly, har Turkish Airlines tidligere oplyst. Turkish Airlines åbnede tilbage i 1933 med fem fly – i øjeblikket har det 341 og bestillinger på yderligere 174.

Atter A330 på rute til København
At det igen går godt for Turkish Airlines, også på dets ruter til Skandinavien, kan blandt andet ses ved, at selskabet igen begynder at trafikere blandt Københavns Lufthavn med en stor Airbus A330. Det sker fra sommerprogrammet, hvor Turkish Airlines igen indsætter en A330 på en af sine tre daglige flyvninger mellem Istanbul og København.

Turkish Airlines fløj fra 2014-2016 i sommerprogrammet en Airbus A330-200 på en af de tre daglige afgange på ruten til Istanbul. Versionen der i år kommer til Københavns Lufthavn er en Airbus A330-300 med 289 passagersæder. Turkish Airlines indsætter i sommerprogrammet også Airbus A330 på nogle af sine flyvninger til blandt andet Stockholm, Oslo og Helsinki.

Relaterede artikler:

Tre flyselskaber med hver sin førsteplads

Spies har stor vækst med rutefly

Ryanair har flest internationale passagerer

x

Læs Også

For få kvinder på topposter i flyselskaber

Flere store brancheorganisationer vil undersøge, hvordan flere kvinder kan tiltrækkes til de øverste chefstillinger i flyselskaber. I Norden er kun én kvinde som koncernchef for et flyselskab.

Nu må Air Canada-piloter gerne have skæg

Piloterne hos det canadiske Star Alliance-medlem behøver ikke mere være glatbarberede – nu må de have et op til 1,25 centimeter langt, velplejet skæg…

Indenrigsflyvning på 8.200 kilometer

Aloha from Hawaii. Til april næste år åbner Hawaiian Airlines en af verdens længste indenrigsruter – nonstop fra Honolulu til Boston, en flyvning på cirka 8.200 kilometer i op til 12 timer.

Asien har flest af verdens største passagerruter

Ny opgørelse over verdens mest passagertunge ruter viser, at den største havde 13,4 millioner rejsende sidste år på i snit 180 flyvninger – om dagen. Kun en lufthavn i Europa på Top 10 over største internationale ruter.

Kinesisk flyselskab lander agent i Skandinavien

GSA-bureauet APG skal repræsentere Sichuan Airlines, der til december åbner ny rute fra Kina til København - og giver kommission til rejsebureauerne.

SAS EuroBonus i samarbejde med Gaest.com

Danske Gaest.com tilbyder EuroBonus-medlemmer ekstrapoint når de booker lokaler til blandt andet møder og workshops. Samarbejdet er indtil videre kun tilgængeligt i Danmark.