Georg Sørensen, Messecenter Hernings administrerede direktør, til venstre, med Hans Pilgaard ved åbningen fredag morgen af Ferie for Alle. Temaet i år er krydstogter, derfor var kulissen for åbningen det gode skib ”M/S Ferie for Alle,” hvis navn ses på fotoet. Foto: Henrik Baumgarten.

TV-kendis søsatte weekendens Ferie for Alle

Med krydstogt som tema blev Skandinaviens største rejsemesse, Ferie for Alle, fredag morgen sat i gang. Gennem weekenden håber arrangørerne i Messecenter Herning på 60.000 besøgende.

Der er 579 officielle udstillere i de 12 haller i Messecenter Herning, men da mange udstillere har en eller flere underudstillere på sin stand, er der ifølge MCH mere end 1.000 udstillere over weekendens Ferie for Alle.

Så endnu engang er udbuddet bredt i Messecenter Herning ved Skandinaviens største rejsemesse. Rejsemessen i de 12 haller er fordelt med camping i de otte, udland i to (Hal G og hal M), mens de to sidste huser Danmark og Outdoorshow samt Dansk Golfshow.

Og alene udlandsdelen har 200 rejseforedrag – en stigning på en tredjedel i forhold til de 150 sidste år. Også udlandsdelen, Hal G og Hal M, har en stigning på 20 procent i udstillere i forhold til sidste år.

”Ufred, uro og uvished”
Ferie for Alle blev igen i år traditionen tro indledt med en sammenkomst fredag morgen, inden dørene officielt blev åbnet for publikum.

Georg Sørensen, koncernchef for Messecenter Herning, der arrangerer Ferie for Alle, bød ved åbningssammenkomsten velkommen til de 320 tilmeldte ambassadører, udstillere og andre deltagere.

Georg Sørensens tale skal være upolitisk, men han kom dog ind på krige og krigslignende tilstande i verden, da han sagde:

”Ved sidste års åbning af Ferie for Alle talte jeg om tid, og at tid med nye udfordringer og uvished satte dagsordenen. Dét gælder desværre fortsat i verden med alt for megen ufred, uro og uvished. I en sådan tid er det måske ekstra bekræftende og berigende for os alle, at mødes og samles til gode ferieoplevelser her på Ferie for Alle.”

106 dage på bryllupsrejsekrydstogt
Hvert år har Ferie for Alle et partnerland eller et tema. I år er det krydstogter. I den forbindelse havde arrangørerne indbudt TV-værten Hans Pilgaard til at holde åbningstalen ved Ferie for Alle. Hans Pilgaard er i denne tid også kendt fra TV 2-serien “Sæt pris på Danmark”, og i løbet af fredagen vil han være vært for to arrangementer på scenen i Danmarkshallen.

Men da årets tema er krydstogter, fortalte Hans Pilgaard også de fremmødte til åbningsarrangementet om sit første rigtige krydstogt. Det var for syv år siden, hvor han sammen med sin mand, havde en jordomrejse på over 100 dage – et krydstogt der udgjorde deres bryllupsrejse.

”Det kostede næsten hele ferieopsparingen, men dét krydstogt var den vildeste rejse, jeg nogensinde i mit liv har været på. Vi taler stadig om oplevelserne på krydstogtet, her syv år efter,” sagde Hans Pilgaard.

 

Relaterede artikler:

Boom i gratis rejseforedrag på Ferie for Alle

Ferie for Alle: Mange flere rejsebureauer er med i år

Projektchefen må i år se Ferie for Alle fra en kørestol