Uber lukker i Sverige

uberUber lukker sin lavpristjeneste Uberpop i Sverige, skriver Dagens Nyheter. Det sker efter flere af selskabets chauffører er dømt for at drive ’sort taxitjeneste’.

Uber siger til Dagens Nyheter, at op mod 100.000 har anvendt tjenesten de seneste tre måneder, og at 5.000 har været chauffører på et eller andet tidspunkt.

Uber håber, at tjenesten kan relanceres, hvis de gældende regler bliver ændret. Domstolene har erklæret den amerikanske taxiformidlings-tjeneste for en skatteunddragende taxatjeneste.

Uberpop har opereret i Sverige siden efteråret 2014. Den er baseret på, at personer uden erhvervskørekort arbejder som chauffører og tjener penge på at transportere kunder. Priserne er lavere end hos almindelige taxaer og Ubers professionelle tjenester. Men nu lukkes Uberpop.

Alok Alström, som er chef or Uber i Sverige, bekræfter over for Dagens Nyheter, at Uberpop lukkes ned om en uge – den 18. maj.

I Danmark har Trafikstyrelsen anmeldt Uber til politiet for ulovlig taxakørsel.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.