Ultraortodokse jøder skabte kaos på fly

800px-ElalPlOver 100 ultraortodokse jøder forsinkede afgang for El Al på en flyvning fra New York til Tel Aviv, da de afviste at sidde ved siden af kvinder. Da flyet kom i luften valgte de at stå op på den 11 timer lange rejse.

Flyet landede i Ben Gurion-lufthavnen onsdag morgen før solopgang lige inden det jødiske nytår begyndte. Da passagererne gik ombord bad de ultraortodokse mænd kvinderne om at bytte sæder, så de kunne slippe for at sidde ved siden af dem. Nogle mænd skal have tilbudt penge for at få kvinderne til at flytte, skriver politiken.dk.

Ultraortodokse jøder følger en streng praksis om adskillelse mellem kønnene, og i Israel har de forsøgt at få indført en regel om, at kvinder skal sidde bagest i busser. I en letbane i Jerusalem var der tale om, at kvinder og mænd skulle sidde i hver deres vogne, men det blev ikke gennemført.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.