Væggelus kan være en meget uønsket souvenir fra for eksempel hotelophold i ind- og udland, melder If Forsikring. Montage: If Forsikring.

Undgå hotellets væggelus: Sæt bagage i badekarret

Risikoen for at få væggelus med hjem fra en rejse er til stede alle vegne, også på pæne hoteller, og også i Danmark. ”Stigningen i væggelus skyldes især, at vi rejser mere,” vurderer If Forsikring.

Væggelus – en lille blodsugende tæge – er et stigende problem i hele verden, og får man dem indenfor, kan det blive en dyr fornøjelse at slippe af med dem. If Forsikring skriver i en pressemeddelelse, at behandling af hjemmet for væggelus koster mange tusinde kroner, men bekæmpelsen kan være dækket af hus- eller indboforsikringen.

Risikoen for at få væggelus med hjem er til stede alle vegne, også på de pæne hoteller, og også i Danmark, lyder det fra forsikringsselskabet, hvis kommunikationschef, Birgitte Ringbæk, siger:

”Stigningen skyldes især, at vi rejser meget mere og tager på flere kortvarige ophold. Så sker det, at væggelus kommer med hjem i kufferter eller tasker og måske endda videre til et nyt hotel i samme taske.”

Fra tasker og kufferter spreder væggelus sig ud i hjemmet og gemmer sig, hvor mennesker og dyr opholder sig. Så kommer de frem og suger blod, når de har brug for at spise. Dertil er der sket en stigning i antallet af væggelus, fordi de i stigende grad bliver resistente mod biocider. en lille blodsugende tæge.

Kraftig stigning i problemer med væggelus i Danmark
En af Danmarks største skadedyrsbekæmpere, Anticimex, melder om kraftig stigning i problemer med væggelus i Danmark. Fra maj til september i år har Anticimex løst 750 sager om væggelus herhjemme; mere end dobbelt så mange i forhold til samme periode sidste år, oplyses det.

If samarbejder med Anticimex, når kunder har angreb af væggelus i boligen. ”Er man en husstand, som rejser flere gange om året, kan der være god fornuft i, udover en rejseforsikring, at tjekke om hus- eller indboforsikringen dækker skadedyrsbekæmpelse af væggelus eller sørge for at opgradere forsikringen,” siger Birgitte Ringbæk.

I de værste tilfælde, hvor væggelusene har spredt sig i en bolig, skal kunder nedfryse al indbo, så insekterne bliver slået ihjel med kulde. I andre tilfælde skal møbler dampes med særlige maskiner, der udsætter væggelusene for høj varme. Tøj skal vaskes på 60 grader, og kan det ikke tåle det, skal det pakkes i plastiksække og fryses, lyder det fra If Forsikring.

Sådan minimeres risiko for feriens væggelus
If Forsikring anbefaler at rejse med en kuffert af metal eller hårdt plast. De er mindre attraktive for væggelusene. Stil kufferten på en kuffertholder eller i badekarret. De glatte overflader gør det svært for væggelusene at komme derop.

Rådene fra If Forsikring tæller også: Hold bagagen langt fra sengen. Skub ikke kufferten ind under sengen på feriestedet og lad ikke tøj og kuffert ligge på sengen.

Undersøg sengen for væggelus. Tjek madrassen for rødbrune pletter, der kan være afføring fra væggelus.

Når man er kommet hjem, bør det tøj, man har haft med, holdes for sig selv i kufferten i en lukket pose, indtil det bliver vasket. Ved mistanke om væggelus, bør kufferter og tasker fryses, varmebehandles eller smides ud, anbefaler forsikringsselskabet.

 

Relaterede artikler:

Klagede over myrebo og kakerlakker på hotellet

Forsikringsselskab: Rejseaktivitet på 2019-niveau

Falck i global rejseforsikringsaftale med If Forsikring