Den fantastiske Falles-festival i Valencia holdes årligt i midten af marts – festivalen er på UNESCO’s verdensarvsliste. Foto via Den Spanske Stats Turistbureau.

UNESCO-attraktioner skal trække turister til Spanien

Spanien sætter øget fokus på sine attraktioner der er anerkendt af UNESCO, FN’s organisation for uddannelse, kultur og videnskab. I alt rummer verdensarvslisten over 1.000 steder i hele verden, heraf 50 i Spanien.

UNESCO’s officielle anerkendelse af flere spanske festligheder som immateriel kulturarv understreger deres betydning og universelle appel, og de fungerer som et vindue til Spaniens kulturelle arv og landets bidrag til verdens kulturskatkammer.

Det skriver Den spanske stats Turistbureau i Danmark i en pressemeddelelse.

Her fremhæves blandt andet Flamenco som en integreret del af spansk kultur, der manifesterer sig året rundt i form af sang, dans og musik, og er især udbredt i sydspanske Andalusien.

Et andet område på denne konto er Valencias festival Falles, en festlig eksplosion af humor, satire og ild, der fylder byen med liv og farve. Karikatur-figurer, kendt som falles, pryder gaderne, ledsaget af støjende parader og fyrværkeri. Højdepunktet er “la cremà”, hvor alle de flotte falles brændes, undtagen den bedste, der bliver en del af Museo Fallero de Valencia-samlingen.

Juvelerne i Spaniens kulturarv
Det spanske turistråd fremhæver også, at Spanien er hjemsted for flere byer og steder der er blevet anerkendt som UNESCOs verdensarvssteder.

Disse inkluderer Alhambra i Granada, Sagrada Família i Barcelona, det historiske gamle kvarter i Toledo og det kongelige slot i Madrid.

Hertil kommer en række andre destinationer. Disse er blandt andet paladset i La Granja de San Ildefonso, det gamle romerske teater i Mérida og klosteret i Santiago de Compostela.

Samlet trækker disse UNESCO-sites årligt millioner af besøgende, oplyses det.

Spanien i top hos danske turister
Mens Tyskland har flest danske ankomster på årsbasis, er Spanien landet med flest danske overnatninger.

Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark offentliggjorde forleden de danske ankomsttal til Spanien for sidste år. Det blev til 1,191 millioner danske ankomster sidste år til Spanien mod 1,145 millioner året forinden, i 2022; de fleste danskere havde sidste år mellem fire og syv overnatninger i Spanien. De mest brugte opholdsformer er lejligheder, ferieboliger eller hotel.

Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark, der i øvrigt fejrer 60-års jubilæum i år, har også en top-tre over regioner flest danskere sidste år besøgte.

Listen blev toppet af De Kanariske Øer med 25,6 procent af de danske besøgende, tæt fulgt af Andalusien med blandt andet Malaga og 25,3 procent af de danske ankomster. På tredjepladsen kom de Baleariske Øer med blandt andet Mallorca, der tiltrak 16,2 procent af de danske ankomster til Spanien sidste år.

 

Relaterede artikler:

Spaniens turistråd i samarbejde med Lonely Planet

Spanien markerer 50-året for Picassos død

Tyrkiet: Vi er altså andet end hav, sand og sol