United Airlines risikerer bøde

Arkivfoto

Det amerikanske flyselskab bør ifølge FAA have en bøde på næsten tre millioner kr. pga. manglende eftersyn af en reparation.

Endnu engang rammer United Airlines nyhederne med en historie, der giver ekstra arbejde i PR- pg presseafdelingen. Denne gang handler det dog ikke om en passager, der har fået en hårdhændet behandling.

FAA (The U.S. Department of Transportation’s Federal Aviation Administration) skriver i en pressemeddelse, at United Airlines har haft et fly i drift, der ikke var egnet til det og mener, at selskabet bør have en bøde på næsten tre millioner kr. (435.000 dollar).

Baggrunden er, at United Airlines 9. juni 2014 fik udskiftet en kontakt på benzinpumpen på en Boeing 787 på grund af et problem, der var blevet rapporteret to dage tidligere af flypersonalet.

Efterfølgende undlod United ifølge FAA det obligatoriske eftersyn af arbejdet, før det igen blev sat i drift, og flyet var i luften 23 gange på både inden- og udenrigsflyvninger, før inspektionen blev foretaget 28. juni 2014. To af flyvningerne blev foretaget efter, at FAA havde gjort opmærksom på, at eftersynet ikke var blevet foretaget.

“At opretholde det højeste niveau af sikkerhed kræver, at operatører nøje følger alle gældende love og reguleringer,” siger FAA administrator Michael Huerta.
“At undlade at gøre dette kan skabe farlige situationer.”

United Airlines har bedt om et møde med FAA for at tale om sagen.