Vagn Sørensen forlader Cimber Sterling

Vagn Sørensen er tidligere koncerndirektør i SAS og topchef for Austrian Airlines; han sidder i dag i en halv snes bestyrelser, i rejsebranchen er han formand for Scandic Hotels’ bestyrelse, næstformand for DFDS Seaways’ bestyrelse, ligesom han siden 2006 har været i Air Canadas bestyrelse; Air Canada, der i øvrigt i morgen genåbner ruten mellem Toronto og Københavns Lufthavn. Han er bl.a. også formand for TDC’s bestyrelse.

 

”Luftfart er i en afgørende fase. Den vil jeg gerne præge. Fremtidsplanen for Cimber Sterling er så spændende, at jeg ikke kunne sig nej, da jeg blev spurgt, om jeg ville i bestyrelsen,” sagde 50-årige Vagn Sørensen, da han i juni sidste år kom ombord hos Cimber Sterling og tilføjede:

 

”Det sidste, man skal gøre i luftfart, er at hvile på laurbærrene, og Cimber Sterlings vækstambitioner rækker langt ind i fremtiden.”

 

Men i dag, torsdag, skriver Børsen, meddelte bestyrelsesformand i Cimber Sterling Group, advokat Niels Erik Nielsen, i en fondsbørsmeddelelse:

 

"Som følge af en meget betydelig arbejdsbyrde, bl.a. som formand for bestyrelser i andet regi, har Vagn Sørensen over en periode tilkendegivet, at han ønskede at udtræde af bestyrelsen i Cimber Sterling Group.”

 

Formanden roser Vagn Sørensens bidrag til Cimber Sterling, men konstaterer, at Vagn Sørensen "ikke har mulighed for at yde den fornødne indsats i arbejdet for selskabet."

 

Cimber Sterlings storaktionærer tages nu med på råd for at finde en afløser, så der vil være en ny kandidat klar til den ordinære generalforsamling den 19. august. Målet er at finde en person, der også har stor brancheerfaring.

Skrevet af Henrik Baumgarten

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.