Snart vil verdens hoteller også blive anerkendt i Michelin-guiden med den nye Michelin-nøgle. Foto: Anna Kron Boysen.

Verdens hoteller kan nu vinde Michelin-nøgler

Snart kommer verdens Michelin-restauranter til at blive gjort selskab af hoteller, der kan pryde sig med Michelin-nøgler. De første nøgler vil blive delt ud i første halvdel af 2024.

Michelin-guiden behøver knap nogen introduktion. Men mens restauranter har kunnet pryde sig med stjerner siden 1926, kan verdens hoteller nu snart følge trop med deres helt egen anerkendelse i guiden.

Efter fire års udarbejdelse vil Michelin-guiden nu komme med deres anbefalinger af mere end 5.000 hoteller i 120 lande, som de mener, tilbyder noget særligt til hospitality industrien.

Derfor introducerer man nu Michelin-nøglen, som fremover vil pryde verdens bedste hoteller. De første nøgler vil blive delt ud i 2024. Det skriver Michelin-guiden i en pressemeddelelse.

”I en industri, der flyder over af tvivlsomme anerkendelser, tilbyder Michelin-guiden nu sin ekspertise til rejsende ved kun at anvise de allerbedste oplevelser. Michelin-nøglen er et svar på vor tids hyper-standardisering, når det gælder design, indretning og så videre,” skriver Michelin-guiden.

Belønner dristige hoteller
Med ovenstående hensigtserklæringen ønsker Michelin-guiden at belønne hoteller, der er dristige og unikke. Fokus vil være på arkitektur, professionelt know-how, og hvad Michelin kalder en sand, identificerbar personlighed.

Michelin-nøglerne uddeles på baggrund af fem kriterier. Hotellet skal være en destination i sig selv, som bidrager til den lokale oplevelse. Det skal excellere i forhold til arkitektur og design. Hotellet skal være unikt og afspejle personlighed og autenticitet. Det har en konsistent kvalitet, når det gælder service, komfort og vedligehold. Og der er overensstemmelse i forhold til oplevelsen og prisniveauet.

Michelin-nøglerne bliver kun uddelt til de hoteller, der formår at gøre hospitality til en kunstform, oplyses det.

”Michelin-nøglen er en klar indikator for rejsende. Præcis som Michelin-stjernen fremhæver de restauranter, der er på toppen inden for deres håndværk, anerkender Michelin-nøglen de mest exceptionelle hoteller i hele verden. Det er også en anerkendelse af det teamwork, som personalet på hotellerne yder,” fortæller Gwendal Poullennec, international direktør for Michelin-guiderne.

Michelins repræsentanter er lige nu i marken for at bedømme verdens hoteller. I første halvdel af 2024 vil det blive offentliggjort, hvilke hoteller, der gør sig fortjent til nøglen, oplyser Michelin-guiden.

 

Relaterede artikler:

Klagede over myrebo og kakerlakker på hotellet

Verdens største hotelkoncern får nyt varemærke

Amerikansk hotelgigant ramt af hackerangreb