Vi synder mere på ferien end før

50+ rejser mestTIRSDAGSKLUMMEN: 50+ generationen rejser mere, spiser mere, drikker mere, elsker mere end før i tiden, når de er på rejse. Eller også kan de bare ikke huske, hvordan det var.

Af Ejvind Olesen

Ind imellem kan det være rart at få det bekræftet, som vi godt vidste i forvejen. For eksempel dette, at ældre over 55 (er man så ældre?) rejser mere end for en halv snes år siden, spiser mere på rejsen, drikker mere, og lever ikke spor afholdende i deres kærlighedsliv.

Alt dette fortæller Star Tour os i en undersøgelse blandt 2.200 personer på selskabets Internet. Det er vel alt andet lige et sundhedstegn, selv om Sundhedsstyrelsen nok vil sætte spørgsmålstegn ved det med at drikke mere alkohol.

Hele 47 procent drikker mere, mens 26 procent spiser mere. I forhold til hvad? I forhold til tidligere? For de har jo aldrig prøvet at være i deres nuværende alder før. I hvert fald ikke, hvis man tror på skabelseshistorien.

Men rigtigt er det selvfølgelig, at vores levevis har ændret sig. Også siden Millennium. Det skulle gerne smitte af på arrangørerne af vores business- og ferierejser, hvad det heldigvis også gør. Desværre ser det ud til, at respekten for det store arbejde bureauerne gør for at få det hele til at klappe, får det sværere og sværere. Vi kan selv og vil selv.

Det er helt efter planen, at 83 procent af de adspurgte i Star Tours undersøgelse oftest rejser på charterferie, men det er problematisk, at hele 27 procent selv vil sammensætte fly og hotel (med tanke på lavprisselskaberne). Dem skulle bureauerne gerne holde fast på og vise dem, at det godt kan betale sig at forlade gør-det-selv kulturen. Uanset om man er under eller over 55.

På spørgsmål om livet på rejsen svarer 26 procent også, at de dyrker mere kærlighed, romantik og intimitet, når de er på rejse. Måske de også sammenligner med dengang de var 35!? Måske de bare husker dårligt. Det gør man jo, når man kommer op i alderen.