Virgin America pensioneres

Efter Alaska Air Group sidste år købte Virgin America forsvinder navnet på sidstnævnte i 2019. Dermed kommer Virgin America på den lange liste af amerikanske flyselskaber, der er blevet opslugt, hvorefter deres navn er forsvundet. Sir Richard Branson er trist…

Alaska Airlines med hovedkontor i Seattle overtog i december sidste år Virgin America, der har hovedbase i San Francisco. Den samlede salgspris skønnes at være ca. 30 milliarder kr. Sammenlagte Alaska/Virgin er USAs femtestørste flyselskab med i snit 1.200 daglige flyvninger.

Alaska Airlines understreger, at man vil beholde de bedste ting fra Virgin America, herunder et stort, gratis underholdningsprogram.

Alaska Airlines siger, at man fjerner Virgin America-navnet for kun at have ét stærkt varemærke på USA’s vestkyst.

Tidligere medejer af Virgin America, som startede med at flyve for ti år siden, Sir Richard Branson, skriver at det er en sorgens dag med nyheden om, at Virgin America-navnet inddrages. Han kalder også Virgin America for USAs bedste flyselskab.

Alaska Airlines er klart større end Virgin America. Mens Alaska kun flyver Boeing 737 har Virgin America 10 Airbus A319 og 53 A320. Det er endnu ikke afgjort, om Alaska vil beholde Airbus-flyene.

Med det kommende farvel til Virgin America kommer navnet på den lange liste over tidligere amerikanske flyselskaber, der f.eks. er blevet opslugt af andre: Continental, Eastern, Northwest, Pan Am, TWA, US Airways osv.​