Virgin America pensioneres

Efter Alaska Air Group sidste år købte Virgin America forsvinder navnet på sidstnævnte i 2019. Dermed kommer Virgin America på den lange liste af amerikanske flyselskaber, der er blevet opslugt, hvorefter deres navn er forsvundet. Sir Richard Branson er trist…

Alaska Airlines med hovedkontor i Seattle overtog i december sidste år Virgin America, der har hovedbase i San Francisco. Den samlede salgspris skønnes at være ca. 30 milliarder kr. Sammenlagte Alaska/Virgin er USAs femtestørste flyselskab med i snit 1.200 daglige flyvninger.

Alaska Airlines understreger, at man vil beholde de bedste ting fra Virgin America, herunder et stort, gratis underholdningsprogram.

Alaska Airlines siger, at man fjerner Virgin America-navnet for kun at have ét stærkt varemærke på USA’s vestkyst.

Tidligere medejer af Virgin America, som startede med at flyve for ti år siden, Sir Richard Branson, skriver at det er en sorgens dag med nyheden om, at Virgin America-navnet inddrages. Han kalder også Virgin America for USAs bedste flyselskab.

Alaska Airlines er klart større end Virgin America. Mens Alaska kun flyver Boeing 737 har Virgin America 10 Airbus A319 og 53 A320. Det er endnu ikke afgjort, om Alaska vil beholde Airbus-flyene.

Med det kommende farvel til Virgin America kommer navnet på den lange liste over tidligere amerikanske flyselskaber, der f.eks. er blevet opslugt af andre: Continental, Eastern, Northwest, Pan Am, TWA, US Airways osv.​

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.