Airbus A380 fra British Airways. (Foto: Nick Morrish | British Airways | PR)

British Airways øger til 26 amerikanske destinationer

British Airways har føjet flere amerikanske destinationer til rutekortet således, at 26 byer i landet fremover beflyves. Derudover er A380-flyene ligeledes på vej tilbage.

Flyselskabet British Airways øjner tilsyneladende en god forretning i og efterspørgsel på flyvninger mellem USA og Storbritannien. I hvert fald øger selskabet nu antallet af befløjne destinationer samtidig med, at flåden af Airbus A380’ere i stigende grad vender tilbage til de amerikanske lufthavne.

Senest har flyselskabet åbnet for rutedriften fra Portland i staten Oregon, og det bliver byens eneste rute med direkte flyvninger til Storbritannien. Ruten flyves mellem London-Heathrow og Portland International Airport.

British Airways fortæller, at den første flyvning blev foretaget den 3. juni. Herefter vil ruten blive betjent fem gange om ugen med et Boeing 787-8 Dreamliner-fly. Flyet vil være indrettet med tre kabineklasser, så passagererne kan vælge mellem flyselskabets svar på Business Class, Premium Economy samt Economy Class.

Flere tilføjelser
Samtidig har flyselskabet også genåbnet ruten mellem London og den amerikanske storby Pittsburgh. Det fandt ligeledes sted den 3. juni, og denne rute vil blive betjent året rundt med fire afgange hver uge.

Mandag i denne uge havde British Airways desuden også premiere på flyvninger på en ny rute mellem Newark Liberty International Airport og London-Heathrow, der vil blive fløjet en gang om dagen. Det bliver selskabets tredje daglige flyvning mellem de to lufthavne, og ifølge British Airways skal den imødekomme den stigende efterspørgsel på forretningsrejser.

Den 13. juni vil flyvningerne mellem den britiske hovedstad og San José i Californien ligeledes blive genoptaget, oplyses det desuden.

A380 vender tilbage
British Airways oplyser desuden, at selskabet i løbet af sommeren atter vil begynde at benytte Airbus A380-fly på flere flyvninger til og fra amerikanske lufthavne. Flyene har i det store hele holdt parkeret for en tid, da belægningen under COVID-19 ikke kunne understøtte brugen af den store flytype.

Flyene har en kapacitet på 469 sæder, og de er indrettet med fire kabineklasser. British Airways har i alt 12 A380’ere i flåden, og de har en gennemsnitsalder på 8,2 år.

A380-flyene er allerede vendt tilbage til lufthavnene i Chicago og Vancouver, og flyselskabet tager dem i brug for første gang på flyvninger til Dallas Fort Worth den 1. juli, oplyses det.

Indgår aftale med Alaska
Neil Chernoff, der er netværks- og alliancedirektør i British Airways, fortæller, at flyselskabet har indgået en codeshare-aftale med en af flyselskabets alliancepartnere fra oneworld-luftfartsalliancen.

En codeshare-aftale betyder kort sagt, at et flyselskab foretager flyvningerne til en destination, mens et andet tager sig af markedsføring og salg af billetter til afgangene.

”British Airways kommer til at flyve fra 26 amerikanske byer til London i løbet af den kommende sommer, og vi er meget begejstrede for at kunne tilføje Portland til vores liste af transatlantiske destinationer. Ikke alene er vi det eneste flyselskab, der tilbyder direkte flyvninger mellem Portland og London, men denne rute giver ligeledes vores kunder mulighed for at rejse videre med vores oneworld-samarbejdspartner Alaska Airlines, da vi vil udbyde codeshare-flyvninger til flere destinationer, som Alaska Airlines betjener fra Portland,” udtaler Neil Chernoff.

 

Relaterede artikler:

Rejsebranchen presser USA for at droppe coronatest

Brancheworkshop sætter fokus på rejser til USA

Mere besværligt at rejse til USA og Storbritannien