Attraktionen Waterwolf som den kommer til at se ud i den hollandske forlystelsespark Madurodam. Foto: Madurodam

Pump vand med Waterwolf i Holland

Den hollandske miniature-by Madurodam åbner snart en helt ny familieattraktion, der handler om Hollands landvinding i det 19. århundrede.

Store dele af Hollands jord ligger under havniveau, og for flere hundrede år siden var meget af jorden dækket af vand.

Madurodam er en hollandsk miniature-by, og her er man i fuld gang med et etablere en helt ny indendørs-attraktion, der skal gøre familien klogere på vandsituationen i landet i 1800-tallet.

Attrationen, der åbner i sommeren 2018, får navnet Waterwolf, og den handler om Hollands genvinding af den enorme sø Harlem Lake. Et område på over 185 kvadratkilometer, der i dag er en af Hollands vigtigste økonomiske regioner med blandt andet byerne Amsterdam og Haag.

Waterwolf-navnet er en henvisning til kælenavnet af Harlem Lake, der destruerede mange hollandske landsbyer i perioden fra det 15. århundrede til det 19. århundrede. Attraktionens besøgende rejser tilbage i tiden til dengang, hvor landet bestod af talrige indsøer og floder. Fra det 16. århundrede begyndte man at dræne indsøerne med vindmøller.

Afprøv stor pumpestation
I 1836 byggede hollænderne verdens største dampmotor, og den fik drænet denne destruktive Harlem Lake. Gæsterne vil ved attraktionen blive indviet i, hvordan det med pumpestationer i dag er muligt at leve under havets overflade.

Waterwolf bliver en oplevelse for både unge og ældre mennesker. Ved pumpestationen kan man sætte verdens største dampmotor i gang ved brug af forskellige kræfter. Pumpestationen går langsomt i gang og seks ’arme’ begynder at bevæge sig. Der bliver fyret op i kedlerne, og dampen forsvinder ud, alt imens pumpestationen ryster derudaf. Missionen er, at få gjort vandområder til landjord.

Madurodams nye attraktion om dræningen af Harlem Lake indgår i en vision, der handler om at fortælle om hollandsk historie via en moderne forlystelsespark.

Forlystelsesparken ligger i bydelen Scheveningen i Haag, og den åbnede i 1959. Der er årligt cirka 100.000 besøgende. Navnet er opstået på baggund af George Maduro, der var en hollandsk modstandsmand. Endelsen ’dam’ kender man blandt andet fra Amsterdam og betyder ’dæmning’ på dansk.

 

Relaterede artikler:

Ny rute fra Holland til København

Hollandsk hotelkæde på vej til København

Hollands konge som styrmand

Verdens største indendørs forlystelsespark