USA skal have 60.000 flere turister fra Skandinavien


“I øjeblikket taber USA markedsandele. Turismen stiger i verden, men folk tager andre steder hen end USA, De sidste fem år har USA tabt 17 procent internationale turister fra Europa og Skandinavien. Det er vi meget bekymrede over. Derfor har TIA sammen med andre partnere i rejseindustrien i USA lavet en handlingsplan på tre punkter, hvor vi vil bede regeringen i USA om hvert år at investere 100 – 200 mio. dollars i promotion. I Skandinavien regner jeg med, der skal bruges fem mio. dollars om året i promotion. Målet er at få 50.000 – 60.000 flere turister.” Sådan sagde Roger Dow, præsident, TIA, (Travel Industri Association) til Stand By ved åbningen af rejsemessen Pow Wow i Los Angeles. Roger Dow er den absolutte topchef indenfor rejseindustrien i USA.

“USA’s tre punkts plan går ud på følgende: 1. Det skal være nemmere og hurtige at få visa til USA. Man skal kunne få visa mindst indenfor 30 dage. Det skal være muligt for flere landes indbyggere, slet ikke at behøve et visum for at rejse til USA. 2. Der skal ansættes mange flere i immigrations- og toldafdelingen i lufthavnene, så køerne bringes ned, og det bliver meget hurtigere at komme ind i USA. Vi skal bruge den viden vi har, f. eks. i Disneyparkerne og andre parker til at gøre det sjovere at opholde sig i lufthavnene. 3. USA’s regering skal investere 100 – 200 mio. dollars i promotion hvert år alle de kommende år. I øjeblikket modtager USA 52 mio. internationale turister om året” siger Dow.

Han tilføjer: ”Målet er at få 10 mio. flere. En turist fra USA bruger i gennemsnit 500 dollars pr. person på en ferie. En international turist bruger 1.500 dollars pr. person. Hvis regeringen investerer 100 – 200 mio. dollars, og modtager 10 mio. turister, vil det give en omsætning på 15 mia. dollars om året, give tre mia. dollars i skat og skabe 150.000 nye arbejdspladser. USA’s konkurrenter f. eks. Spanien, Tyrkiet og Grækenland bruger masser af penge på promotion. USA bruger næsten ingen,” siger Roger Dow.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.