Nye engelske museer om den kolde krig og luftfart

Her fortælles historien om den kolde krig og dens følger, og der er udstillet tidstypiske effekter, bl.a. et stykke Berlin-mur, biler og bombefly fra perioden, hvor atombomberne stod klar til at komme i luften.

Der er bombefly af V-serien, Victor, Vulcan og Valiant, samt Canberra, Jaguar og en DC-3 Dakota. Publikum kan søge oplysninger om den kolde krig på interaktive konsoller.Der er gratis adgang – og mere info på hjemmesiden: nationalcoldwarexhibition.org.ukDer er også militært isenkram for alle pengene på det meget aktive Imperial War Museums afdeling i Duxford, tæt på Stansted-lufthavnen og nær Cambridge.

AirSpace fortæller historien om Storbritanniens civile og militære luftfart, fra starten og frem til i dag, og udstiller en lang række fly fra hele perioden.Åbent dagligt, entré er 15 pund, børn under 16 år gratis i følge med voksne. Dele af AirSpace kan frem til sommeren 2007 være lukket i perioder pga. færdiggørelse.

Mere info på hjemmesiden: iwm.org.uk/duxfordDuxford er også hjemsted for American Air Museum in Britain, der præsenterer det amerikanske luftvåbens indsats i Europa i anden verdenskrig, med den største samling fly fra perioden uden for USA.

Skrevet af