Nye flyregler besværliggør rejsen

Det nye regelsæt, for flybranchen, der træder i kraft i dag styrker flypassagerernes rettigheder, men kan samtidig gøre rejsen mere besværlig, hvis passageren flyver på to uafhængige billetter. Det skyldes, at en række selskaber ændrer praksis i de tilfælde, hvor passagererne skal mellemlande og rejse videre med et andet flyselskab. Tidligere var det muligt at tjekke sin bagage ind for hele rejsen, men nu må passagererne selv sørge for bagagen ved mellemlandingen.  Flyselskaberne har ændret denne praksis pga. de nye regler, som de tolker på den måde, at det selskab, passagererne indledte rejsen med, er ansvarlig, hvis bagagen mistes, beskadiges eller forsinkes. Maersk Air og Cimber Air er blandt de selskaber, som ændrer praksis, og marketingchef hos Cimber Air, Lone Koch, siger om baggrunden for, at selskabet ændrer praksis: ”Det kan blive meget besværligt for kunden, men vi kan ikke påtage os erstatningspligt for bagage, som vi ikke har haft noget med at gøre.”
(Jyllands-Posten, 17/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.