Flyselskab åbner ny rute til København

LUFTFART: Sidst i april næste år kommer der mere liv på europæisk rute til Københavns Lufthavn – flere flyselskaber har gennem årene trafikeret ruten.

Fra 25. april næste år begynder Ukraine International Airlines, UAI, at flyve mellem den ukrainske hovedstad, Kiev og København, oplyser selskabet. Flyselskabets interesser i Norden varetages af det svenske GSA-bureau, Aviareps, der også er repræsenteret i Danmark.

Ruten mellem Kiev og København vil blive betjent med Boeing 737-800 med Business og Economy Class.

Allerede fra 28. april bliver det til ni flyvninger om ugen.

Ukraine International Airlines oplyser, at tidstabellerne fra København til Kiev Boryspil International Airport er lagt så de giver ’optimale videreforbindelser’ til og fra østeuropæiske destinationer som Odessa, Dnipro, Lviv, Ivano-Frankivsk, Kharkiv, Chernivtsi, Zaporizhzhya og Kherson samt til selskabets ruter til Asien, f.eks. Bangkok og Beijing. Ligeledes har selskabet en langrute til New Yorks JFK-lufthavn.

”UIA fortsætter med at forstærke sit rutenetværk. Vi håber, at den nye rute mellem Kiev og København kan få flere til at åbne øjnene for Ukraine som rejseland, herunder vores hovedstad, Kiev, eller nogle af vores destinationer i blandt andet Østeuropa,” lyder det fra UIA.

Gennem årene har blandt andet SAS og daværende Cimber Sterling forsøgt sig på ruten mellem København og Kiev. Også UIA har tidligere kortvarigt betjent den, men måtte opgive på grund af for få passagerer. Nu gøres nyt forsøg.

Selve Ukraine International Airlines blev grundlagt i 1992. Det i dag privatejede flyselskab har ifølge sin hjemmeside ruter til 80 destinationer i Europa, Asien, USA, Afrika og Mellemøsten. Ruterne betjenes med cirka 1.100 flyvninger om ugen.

UIA kontrolleres i dag af ukrainske Igor Kolomojskij, der var ejer af Cimber Sterling frem til konkursen i maj 2012.

Allerede rute mellem Kiev og København
Der er i forvejen trafik mellem Kiev og København – det ungarske flyselskab Wizz Air åbnede i august i år fra Kievs sekundære lufthavn, Zhulnany, til København med tre fly om ugen.

Mens Wizz Air kun har fokus på point to point-trafik, vil UIA gerne have transferpassagerer på selskabets rutenet.

UIA har allerede Embraer E190-ruter til såvel Stockholm-Arlanda som Helsinki. Ukraine International Airlines har over 40 fly: fire Boeing 767-300ER til langruterne, 25 Boeing 737, navnlig 21 Boeing B737-800 og fire B737-900 samt seks Еmbraer E190.​

Relaterede artikler

Flere nye ruter til Københavns Lufthavn

Russisk missil nedskød MH17

Aeroflot konkurrerer om Asien-passagerer