Aeroflot blandt verdens 20 største

Det nationale russiske flyselskab er rykket ind på listen over verdens 20 største flyselskaber målt på passagerkapacitet af den digitale luftfartsinformation OAG, Official Aviation Guide..

Det viser et strategisk gennembrud for Aeroflot, der satser på en placering i den internationale elite ved at forbedre sine målepunkter – herunder passagertrafikken.

OAG’s opgørelse prioriterer flyselskabernes aktuelle sædekapacitet over det reelle passagertal og baserer sine opgørelser over ledige sæder i 12 måneder frem til februar 2017.

Britiske OAG omtaler også Aeroflots selskabets kapacitetsvækst på 6% i perioden, og at selskabet har den yngste flyflåde bland selskaberne i Top 20.

“Aeroflots strategiske mål blev fastlagt i 2011 og lyder blandt andet på, at man satser på at være blandt Europas fem største og verdens 20 største i 2025”, siger Giorgio Callegari, vicegeneraldirektør for strategi og alliancer. I 2011 var der betydelig skepsis med hensyn til, at et russisk flyselskab skulle nå til toppen af den globale elite, men nu er det et faktum, at selskabet når sine mål inden tidsfristen”, tilføjer han.