Aeroflot præsenterer eget lavprisselskab

dobroletSelskabets navn er Dobrolet – oprindeligt navnet på det selskab, som siden blev til Aeroflot. Dobrolet placeres i Moskva-området og får en flyflåde af Boeing- 737-800NG med kun én klasse. Det er planen at starte lavprisselskabet i foråret 2014 med flyvninger til de mest populære destinationer i Ruslands europæiske del.

Reduktionen i billetpriser på op til 40% skal ske på flere måder. Flyene indrettes med flere sæder, udelukkende direkte billetsalg, ekstra betaling for ’komfortsæder’, samt for indtjekket bagage og måltider.

Aeroflot Gruppen ejer selskabet 100% og man rener med en investering på 100 millioner dollar de første to år. Selskabet får otte fly fra starten, og der er planlagt en vækst på otte fly om året.

“Et lavprisselskab i Rusland kan kun startes ved at harmonisere retningslinjerne med de kendte normer for globale lavprisselskaber, herunder muligheden for at hyre udenlandske piloter for at imødegå manglen på russiske flykaptajner”, siger Aeroflots CEO Vitaly Saveliev. ”Vi forventer de nødvendige lovændringer vedtaget i slutningen af året”.