Aeroflot vil ikke have tykke stewardesser

Det russiske flyselskab har tidligere nægtet, at man satte stewardesser ned i løn og gav dem de dårligste vagter, hvis selskabet ikke anså dem som smukke eller tynde nok.

Talsmænd for selskabet har ifølge avisen The Guardian så godt som bekræftet den nye politik og forsvaret den på et pressemøde, skriver business.dk.

”Aeroflot er et premium-flyselskab og en af grundene til, at kunderne betaler ekstra for billetterne, er personalets udseende”, sagde Pavel Danilin tirsdag.

Han tilføjede, at en brugerundersøgelse viser, at 92% af passagererne vil se stewardesser, der bruger en størrelse under, hvad der svarer til 42 i Danmark.

Sagen rullede allerede tidligere på året i forbindelse med nye uniformer, hvor blev de ansatte blev fotograferet, målt og i nogle tilfælde vejet. Stewardesser, der ikke opfyldte nye krav, blev sat ned i løn og fjernet fra langruter. Flere blev henvist til natte- og morgenflyvninger på Sibirien.

Efterfølgende lavede en gruppe stewardesser en forening, som de kalder STS, de russiske forbogstaver for gamle, fede og grimme. To stewardesser tog sagen til domstolene, som dog pure frifandt Aeroflot.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.