Aeroflot vil overtage Transaero

Boeing_747-446,_Transaero_Airlines_JP7321272Det største russiske flyselskab vil for én rubel købe 75% af aktierne i den store, kriseramte konkurrent på det russiske marked, Transaero, for at skabe et af verdens største transportselskaber.

Transaktionen, som understøtter Kremls beslutning om støtte til nødlidende virksomheder, bliver en livline til det kriseramte private flyselskab, som trækker med en nettogæld på 106 milliarder rubler – svarende til 1,63 milliarder dollars.

“Transaero skal totalt restaureres og integreres i Aeroflot gruppen,” siger en talsmand for Aeroflot ifølge nyhedsbureauet RIA.

Passagertallet for Transaero, Ruslands næststørste flyselskab, steg med 2,7% i årets første syv måneder, men lider som de fleste russiske flyselskaber under landets økonomiske krise, der har fået russerne til at give afkald på udlandsrejser, hvorfor flyselskaberne er henvist til det mindre rentable indenrigsmarked.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.