Gademiljø i København – foto: VisitDenmark.

Hovedstaden spreder væksten

Når hovedstaden gør status over Turismeåret 2017, er det klart, at det er de internationale gæster, der skaber væksten, og at forretningen fordeles over hele året.

I løbet af 2017 var fremgangen i de traditionelt travle sommermåneder på ca. én procent, mens der var markant højere vækst i vinterhalvåret. Særligt i januar, februar og marts, hvor den samlede vækst var på 4,5 procent.

Siden 2010 har den samlede vækst i vinterhalvåret været større end i sommermånederne, så de tre kolde vintermåneder nu samlet er halvt så store turistmåneder som juni, juli og august tilsammen.

Rekordantal overnatninger
”Det er rigtig positivt, at vi i 2017 har fået endnu flere internationale gæster, og at deres besøg samtidig har fordelt sig mere ud over hele året. Det er et vigtigt fokuspunkt for os, dels for at sprede forretningen mere over året, men i høj grad også for at skabe bedre plads til fremtidig vækst”, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Den samlede vækst for hele året er 2,4 procent i hovedstadsregionen, og er dermed lidt over niveauet for hele landet. Hovedstadsregionen havde i alt 10,3 millioner overnatninger i 2017, en ny rekord – og ca. 240.000 overnatninger mere end sidste års rekord. Et tal, der ikke medregner gæster, som benytter for eksempel Airbnb.

Vigtige nabo-markeder
Væksten i hovedstaden er alene båret af internationale besøgende. I Top 5 over hovedstadens største internationale markeder er der markant fremgang på to vigtige nærmarkeder; Sverige med en vækst på 6,8 procent og Tyskland med en vækst på hele 16,7 procent. Ser man nærmere på, hvor meget vi får ud af den enkelte gæst, er Sveriges vækst ekstra positiv, da svenske gæster har et særlig højt gennemsnitligt døgnforbrug.

Året bød også på fremgang i Greater Copenhagen samlet set. I Region Sjælland er det også Tyskland og Sverige, der ligger i top over internationale gæster. I Skåne er Tyskland det største internationale marked, fulgt af danskerne med Storbritannien på en tredjeplads. Storbritannien er stadig det største udenlandske marked i hovedstadsregionen, selv om Sverige haler stærkt ind.

Relaterede artikler:

Minister anerkender turismens flaskehalse

Berømt avis hylder københavnske hoteller

Vil øge fra ni til 20 hoteller i 2020

x

Læs Også

Stort hotel bliver endnu større

Københavns største hotelkæde vil udvide et af sine hoteller med 250 værelser – dermed bliver det Danmarks tredjestørste med 750 værelser.

København har mangel på internationale hotelkæder

Hovedstaden øger de kommende tre år antallet af hotelværelser med 40 procent – men der mangler flere internationale hotelkæder, siger eksperter.

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Mens hovedstaden i dag har cirka 20.600 hotelværelser vil det tal om bare tre år være steget omkring 40 procent til 28.000.

Hilton atter til København

Efter København sidste år mistede sit eneste Hilton forventer verdens mest berømte hotelkæde at være tilbage i hovedstaden i sommeren 2020 med 5-stjernet hotel med 400 værelser i det centrale København.

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Flere danske hoteller er gået sammen om at skabe Hotel Training Academy, der skal udvikle fremtidige ledere til den danske hospitalitybranche indenfor flere fagområder i hotel- og restaurationsbranchen.

Hotelkæde skifter navn

Carlson Rezidor Hotel Group har nu officielt skiftet navn til Radisson Hotel Group. Der kommer blandt andet navneændring eller ny positionering for over 500 af kædens 1.400 hoteller verden over.