Aldrig om mandagen

Frederiksborg_Slot_i_solMUSEER: ”Vi får flakkende øjne på turistkontorerne, når vi bliver spurgt om, hvad de skal opleve i dag, og det er om mandagen,” siger bureauleder fra VisitNordsjælland.

Museer hører i høj grad også til dansk turisme. Det tyder reaktioner på artiklen i weekenden her på siden også på. Den om den begrænsede åbningstid på Rosenborg Slot med flere. Specielt dette, at næsten alle museumsfolk går i hi om mandagen. Der er sikkert mange restauranter, som gerne ville gøre det samme – og nogen gør det også, især om vinteren.

”I har helt ret på standby.dk, når I beklager, at Danmark er lukket om mandagn”, siger bureauleder Ole Mortensen i Fredensborg, som både repræsenterer VisitNordsjælland og Kongernes Nordsjælland i sit område.

”Det giver os flakkende øjne og nedslået blik, når turisterne om mandag kommer til os på turistkontorerne og spørger om, hvad de skal opleve i dag. Det er dog ufortjent, når man i den forbindelse nævner Frederiksborg Slot. Museet er mig bekendt det eneste i Danmark, som holder åbent 365 dage om året. Åbningstiden på denne tid af året er begrundet i, at der ikke er indlagt elektrisk lys for ikke at skade bygningen og ændre autenticiteten i udstillingerne,” fortsætter Ole Mortensen.

Vi kipper med flaget for Frederiksborg Slot og skynder os at tilføje, at også Den gamle By i Aarhus har åbent om mandagen.