Alitalia i ny alvorlig økonomisk krise

Den italienske regering har stillet krav til det nationale flyselskab om i løbet af få uger at fremlægge en ny forretningsplan, som er godkendt af kreditorer, banker og aktionærer.

Det sker fordi flyselskabet igen er ude i alvorlige økonomiske problemer. Situationen blev drøftet på et møde mellem topchefer for flyselskabet, herunder CEO Cramer Ball, Etihad Gruppens bestyrelsesformand James Hogan og repræsentanter for tre italienske banker over for økonomisk udviklingsminister Carlo Calenda og transportminister Graziano Delrio.

Etihad Airways fra Abu Dhabi, der ejer 49% af aktierne i Alitalia, trådte hjælpende til i 2014 for at redde det tabsgivende italienske flyselskab. Nu nærmer Alitalia sig slutningen på den treårige turn around plan, som skulle sikre flyselskabet overskud i år. Men selskabet bliver ved med at tabe penge i betydeligt omfang.

Den nye forretningsplan blev godkendt af Alitalias bestyrelse den 22. december og der blev opnået kortvarig finansiering hos hovedaktionærerne, så flyselskabets ledelse fik 60 dage til nyforhandling af aftalerne med aktionærer, leasingselskaber, leverandører, agenter og fagforeninger for at opnå betydelige omkostningsreduktioner, som er en forudsætning for fortsat støtte fra de finansielle institutioner.

Ifølge bestyrelsen skal der fokuseres på udvikling af selskabets langrute-net, omlægning af kort- og mellemdistanceflyvninger, reducerede omkostninger og øget produktivitet, så man kan matche konkurrenterne, evaluering af joint venture aftaler, tilføjelse af nye kommercielle kontakter og reduktion af personalet, så det svarer bedre til Alitalias forretninger.

Der er endnu ikke truffet endelig beslutning om, hvor mange, der skal fratræde, men selskabets ledelse forhandler nu med de respektive fagforeninger.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.