Alitalia i ny alvorlig økonomisk krise

Den italienske regering har stillet krav til det nationale flyselskab om i løbet af få uger at fremlægge en ny forretningsplan, som er godkendt af kreditorer, banker og aktionærer.

Det sker fordi flyselskabet igen er ude i alvorlige økonomiske problemer. Situationen blev drøftet på et møde mellem topchefer for flyselskabet, herunder CEO Cramer Ball, Etihad Gruppens bestyrelsesformand James Hogan og repræsentanter for tre italienske banker over for økonomisk udviklingsminister Carlo Calenda og transportminister Graziano Delrio.

Etihad Airways fra Abu Dhabi, der ejer 49% af aktierne i Alitalia, trådte hjælpende til i 2014 for at redde det tabsgivende italienske flyselskab. Nu nærmer Alitalia sig slutningen på den treårige turn around plan, som skulle sikre flyselskabet overskud i år. Men selskabet bliver ved med at tabe penge i betydeligt omfang.

Den nye forretningsplan blev godkendt af Alitalias bestyrelse den 22. december og der blev opnået kortvarig finansiering hos hovedaktionærerne, så flyselskabets ledelse fik 60 dage til nyforhandling af aftalerne med aktionærer, leasingselskaber, leverandører, agenter og fagforeninger for at opnå betydelige omkostningsreduktioner, som er en forudsætning for fortsat støtte fra de finansielle institutioner.

Ifølge bestyrelsen skal der fokuseres på udvikling af selskabets langrute-net, omlægning af kort- og mellemdistanceflyvninger, reducerede omkostninger og øget produktivitet, så man kan matche konkurrenterne, evaluering af joint venture aftaler, tilføjelse af nye kommercielle kontakter og reduktion af personalet, så det svarer bedre til Alitalias forretninger.

Der er endnu ikke truffet endelig beslutning om, hvor mange, der skal fratræde, men selskabets ledelse forhandler nu med de respektive fagforeninger.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.