Alitalias topchefer træder tilbage

Gabriele Del Torchio.

Gabriele Del Torchio.

Alitalias CEO Gabriele Del Torchio er klar til at forlade flyselskabet efter at have gennemført en redningsplan i samarbejde med Abu Dhabis flyselskab Etihad Airways.

Han blev sidste år hentet fra sin position som CEO for motorcykelfabrikken Ducati med det formål at redde Alitalia fra totalt sammenbrud. I fredags kunne han underskrive redningsplanen med Etihad, som køber 49% af den italienske flyvirksomhed.

“Min opgave var at føre Alitalia frem til en alliance. Hvad der herefter skal ske er op til bestyrelsen”, siger han til avisen Corriera della Sera.

Andre italienske aviser nævner, at Silvano Cassano, tidligere topchef for Benetton, skulle være bestyrelsens favorit til at føre Alitalia videre.

Samtidig skal bestyrelsen udpege en ny bestyrelsesformand, ider den hidtidige formand, Roberto Colaninno, fastholder, at han træder tilbage efter aftalen med Etihad er på plads.

De italienske medier er enige om, at Ferraris bestyrelsesformand Luca Cordero di Montezemolo formentlig vil efterfølge Colaninno. Ferrari har i forvejen et tæt samarbejde med Abu Dhabi gennem etableringen af en kæmpemæssig forlystelsespark.